Sockerfritt kalas

Hej vänner!
 
Vi bestämde oss för att köra på ett helt sockerfritt kalas för Jolie i år, både på släktkalaset igår och på barnkalaset idag. Det är ytterst sällan jag bakar något här hemma och även om jag imponeras av de som ställer sig och bakar sju sorters sockerfria kakor så kommer det aldrig att hända här. Därför ville jag göra det så enkelt som möjligt och det mest avancerade jag har gjort till dessa två kalas är att vispa grädde och skära frukter. Tillsammans med detta har vi serverat popcorn, torkad frukt som godis, bubbelvatten, kaffe och sockerfri saft. Med detta inlägg vill jag visa att det inte behöver vara svårt utan tvärtemot busenkelt att servera gott fika med så många positiva aspekter!
 
 
Det som uppskattades mest både igår och idag var nog tårtorna. Det skulle egentligen vara en stor tårta men då det bara fanns minivattenmeloner att tillgå fick det bli fyra små tårtor och det fungerade ju lika bra.
 
Recept Tårta på Vattenmelon
  • Kärnfri vattenmelon
  • Grädde
  • Frukt att dekorera med
Skär av botten och toppen på vattenmelonen. Skär av skalet. Vispa grädde och spritsa på. Dekorera med bär och/eller frukt. KLART!
 
Jag var orolig att grädden skulle bli förstörd av melonen som är rätt fuktig men det var ingen fara alls. Jag gjorde nya tårtor till dagens kalas men resterna från gårdagens tårtor står fortfarande fräsch i kylen!Kommentarer
Anna

Vattenmelontårtan lät väldigt fräsch o god! Ska försöka komma ihåg att prova i sommar ;)

Anonym

Bra initiativ, fråga om saften, är den fri från sötningsmedel också i så fall vad heter den? Serverar ogärna aspartam och annat.

Svar: Tyvärr ej fri från sötningsmedel då den innehöll Stevia. Annars enig med dig, jag föredrar naturlig sötma från honung, frukter etc men miss i planeringen fick leda till "akutköp" med denna saft :)
Malins Blogg

Anonym

Du vet att frukt innehåller mängder med socker va?
Fruktos är en ypperlig byggsten för tex fett.
Så att kalla det ett sockerfritt kalas är lite fel då det var ett kalas fullt av socker, koncentrerat socker i den torkade frukten dessutom.

Svar: Haha, väntade på att denna kommentar skulle komma och övervägde om jag skulle skriva om fruktos eller ej. Självklart syftar jag på vitt, tillsatt socker.
Malins Blogg

Va roligt o spännande o så fräscht:))/Wenche

Vilket bra tips:))/wencheq

Va roligt o spännande o så fräscht:))/Wenche

Vilket bra tips:))/wencheq

Men vilken ide :) kul

Sama

Vilken spännande tårta!! Den skall jag prova snarast! Gottegris och gräddälskare som man är... Inte lär man bli sådär äckligt mätt heller som på vanlig tårta:)
Och frukt och popcorn - finns det något godare att bjuda på egentligen? Mums!! Färsk frukt dock, torkad är inte min grej riktigt;) Hoppas födelsedagsbarnet var nöjd med sina kalas!

Såg himla gott ut :-D
Mvh Camilla
www.minstorafamilj.se

Men ärligt talat.. Blir så förbannat trött på kommentarer som den ovan om att frukt minsan innehåller maaaaassor av socker!! Frukt kan aldrig jämföras med vitt tillsatt socker som finns i diverse bakverk/godis osv. I det här fallet handlar det ju knappast om att du inte vill att Jolie "skall bli tjock av fika" och därmed handlar det ju inte om att "fruktos bilder fett" - utan att barn mår betydligt bättre utan alla sockerkickar osv. Än dom gör med. Tänderna osv också givetvis. PUH! Blir så irriterad på det där eviga tjatet om att frukt är "onyttigt för det innehåller OCKSÅ socker" - frukt och bär är fantastiskt bra och NYTTIGT :) Kram Malin! Så fint du gjort och melontårta har vi också gjort / fått serverat på barnkalas. Grymt bra tycker jag :)

Vilka härliga tårtor :) Skönt med ett sockerfritt alternativ :)

Tycker det var himla bra gjort av dig och den där tårtan tänker jag testa ngn gång! Lilleman fyller ju år mitt i sommaren och då kan det vara gott med något uppfriskande. Kram på dig! <3

Ulrika

Vilket bra tips på tårta, denna ska jag prova vid nästa tillfälle.

Så otroligt bra initiativ att göra ett sådant inlägg! Jag och min sambo har funderat över det här med kalas, främmande och sötsaker - är det verkligen ett måste? Tar de illa vid om de inte får sötsaker till kaffet? För vi får ju faktiskt i oss alldeles för mycket idag - speciellt barn. Detta var ett utmärkt sätt att fika på! :)

Svar: Här blev det uppskattat av gästerna och någon sa till och med att det var SKÖNT så de slapp ångesten över att äta socker i kakor och liknande när de egentligen inte ville men kanske blir lockad att göra det bara för att det bjuds. Så bara positiva reaktioner fick vi :)
Malins Blogg

Smart att ha ett sockerfritt kalas. Tårtan ska jag göra÷)

Smart att ha ett sockerfritt kalas. Tårtan ska jag göra÷)

Visserligen inte sockerfritt, men bra jobbat ändå. Bra mycket nyttigare än alla tårtor och kakor med socker i. :)

Svar: Precis som jag skrivit i en tidigare kommentar - det är skillnad på fruktos i frukter och vitt, tillsatt socker vilket är det socker jag syftar på.
Malins Blogg

» Jenny

På min dotters 7-års kalas hade vi en hel del hembakat, men det som barnen gillade mest och åt upp först var faktiskt minispett med hallon och blåbär :D

så smart

Låter som riktigt trevliga kalas! Sån där vattenmelonstårta har jag varit sugen på att testa länge, ser ju fantastiskt ut! :)

Vilken bra idé!

Http://carroat.blogg.se

Så gott :)

gott!!

Så gott :)

» Elina

Vad smart, faktiskt!
Såg ju jättegott ut, allt nyttigt är inte äckligt ;)

Men wow! Det där såg ju mycket mycket godare ut än tårta och kakor! Gissar att det faktiskt också var uppskattat av gästerna? Såna kalas går jag gärna på! :-)

Svar: Ja, det var väldigt uppskattat :)
Malins Blogg

Helena

åh så smart! jeg har gjerne også minst mulig fikabrød og mer frukt å bær på fødselsdager.


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »