Tårar utan hejd

Hej vänner!
 
Tack för fina hälsningar både här på bloggen och på Instagram. Här åker känslorna berg- och dalbana men jag har så fint stöd runt mig. Skrattar för att i nästa sekund bli påkommen av verkligheten och då börja gråta utan hejd. Huvva, huvva...
 
Satte på mig mina gladaste träningsbyxor idag och det fungerar faktiskt, i alla fall litegrann. Tror det är viktigt att hitta den glädje vi kan mitt i den stora sorgen. Som sitter som en sten i bröstet. Som skapar tårar i ögonen nu när jag skriver om det. Älskade, älskade farfar ♥
 
 
Jolie var så fin mot mig i söndags kväll när jag fick det jobbiga beskedet. Jag satt och grät och grät och då kom hon fram till mig, hoppade upp i mitt knä och frågade sedan om jag trodde det skulle kännas bättre om hon ritade en teckning åt mig. Följt av frågan om gammelfarfar tagit ett flygplan till himlen eller hur han tagit sig dit. Lillhjärtat mitt som inte riktigt förstår men ändå ser och bryr sig ♥SORG

Hej vänner!
 
Jag har haft en så bra helg. Den bästa på väldigt länge. Men den glada helgen tog slut så tvärt och abrupt igår kväll. Som att springa in i en vägg. Ni vet när hjärtat går i tusen bitar. När man inte kan andas. När det känns som att man har en stor och tung sten i kroppen. När tårarna inte kan sluta rinna. 
 
Sov gott älskade lilla farfar. Du fattas oss ♥
 Lördagsplaner

Hej vänner!
 
Alltså jag är så kär i helgfrukostar och älskar att duka upp massa gott, sitta och plocka, dricka kaffe och mysa på i timmar. Så skönt nu när dagarna är längre och man inte behöver vara lika stressad i väg på aktiviter för att utnyttja dagsljuset utan att man faktiskt både kan ta en lugn helgmorgon och en heldag utomhus. Älskar't!
 
Nu ska vi brumma ut till den där Barnklädesmarknaden för att se om vi kan göra några fynd. Jolie behöver en hel del nya ytterkläder till dagis och sådant brukar ju vara perfekt att fynda på loppisar. Efter det kör vi nog utomhushäng hela eftermiddagen, vi har FAB väder i Sundsvall idag!
 FRIDAY

Hej vänner!
 
Har ni haft en bra vecka? Jag har, som jag skrev häromdagen, haft en väldigt intensiv vecka och det ska bli otroligt skönt att ta helg här om ett par timmar. Vi siktar på en lugn myshelg på hemmaplan och kalendern är faktiskt helt tom. Imorgon är det en Barnloppis i Matfors som vi lämnat in kläder till och finns energin ska vi ta oss en tur för att se om vi kan göra några egna fynd också. Tips, tips!
 
Nej, nu ska jag ta och jobba undan det sista här och sedan väntar tacomys och soffhäng. Längtar!
 Work, work, work!

Pjuuhhh...26 timmars arbete har jag hunnit med att beta av under veckans två första arbetsdagar och ögonen går rätt mycket i kors just nu. Jag kom precis innanför dörren här hemma, ska ta en snabbdusch och sedan väntar en efterlängtad dejt med kudden. Mina dagar och veckor har varit väldigt intensiva i vinter men denna vecka är utöver det vanliga. Galet intensivt men så roligt!
 
 
Jag har länge vetat att denna vecka skulle bli intensiv så i söndags körde jag upp Jolie till Jämtland så att hon får hänga med mormor och morfar ett par dagar. Får rapporter om att det går jättebra och det känns så skönt att jag kan fokusera på jobbet och där emellan mat och sömn. Imorgon åker jag till Östersund för två dagars utbildning och sedan tar jag med mig Jolie hem igen på torsdag. 
 
Hoppas ni mår bra så hörs vi mer imorgon. Kram kram!Att åka bakåtvänt

Hej vänner!
 
Jag blir så glad av att se att flera bloggare nu har blivit ambassadörer för och förespråkar att barn ska åka bakåtvänt i bilen så länge det bara är möjligt. Jag är själv ingen ambassadör och har inget samarbete på något vis men har däremot länge engagerat mig själv i ämnet då det är så viktigt, till och med livsviktigt, för våra barn.
 
Jolie har sedan hon var drygt åtta månader haft en Britax Hi-Way som hon har och fortfarande sitter så bra i. Då är hon en rejäl tjej både till vikt och längd. Nu är det dock dags att köpa en till barnstol till henne av den anledningen att jag och hennes pappa tycker det blir ett sådant projekt att montera om stolen mellan våra bilar jämt och ständigt - vi behöver helt enkelt varsin. Att köpa en ny bakåtvänd stol ser vi som en självklart även om det innebär att vi kommer att få köpa en ny igen om ett eller ett par år. Jag och Jolie var och kikade på Babyproffsen för ett par veckor sedan och det lutar mot en Britax Two-Way då det är den stolen på marknaden som just nu verkar erbjuda Jolie bakåtvänt åkande så länge som möjligt. 
 
 
Jag har märkt att det här med bilbarnstol och bakåtvänt åkande är ett känsligt ämne för många. Man ska helst inte lägga sig i och alla gör ju såklart det man tror är rätt för sitt barn. Men jag tänker att om jag gör något som är uppenbart farligt för mitt barn så skulle jag vilja veta det även om det självklart skulle svida där och då. Som exempel kan jag ta när vi köpte en ny barnvagn till Jolie när hon var nyfödd och jag samma dag fick kommentarer på bloggen om att vagnen var livsfarlig, svartlistad hos Konsumentverket etc... Jag blev så ledsen där och då. Jag trodde ju jag gjort ett bra val till mitt barn. Men jag tog åt mig, svalde stoltheten med detsamma och vi bytte vagn till Jolie - vi ville ju inte riskera hennes hälsa på något sätt. Därefter blev jag barnvagnsnörd och lärde mig att läsa på om allt och inget vad gäller det mesta som Jolie ska använda. Med detta menar jag att har ni redan vänt era barn, fast det kanske är lite för tidigt, se inte tipsen som kritik eller personliga påhopp. Se det i stället som information och att ni lärt er något nytt som faktiskt även är ganska lätt att åtgärda. Ett litet tips så där.
 
Nej, nu blev det många fler rader än jag tänkt mig här. Jag ska slänga på mig lördagskläder och sedan åka och plocka upp Jolie och Mattias så att vi kan åka och köpa en ny stol. Vill ni läsa mer om detta ämne har min bloggkollega Linda bloggat massa om det HÄR och HÄR.
 
Lördagskramar!En lycklig vinnare

Hej vänner!

Jag gäspar stort här ikväll och det känns fantastiskt skönt att helgen imorgon knackar på dörren. Ska strax hoppa i säng här men tänkte först säga hej till er och samtidigt berätta vem som vann tävlingen i samarbete med Kronfågel. Som vanligt har ni kommit med många fina bidrag vilket gör det så kul att anordna tävlingar för er. Denna gång säger vi GRATTIS till Emma Vukovic som ska få bjuda sin familj på en god fredagsmiddag!
 
Från det ena till det andra - idag fick jag äntligen tillbaka min dator efter över två veckor utan. Drygt 7000 kronor (!) kostade det att lösa ut den men tack och lov går försäkringsbolaget in på större delen av summan. En liten fröken hade visst råkat spilla lite vatten på datorn visade det sig... Hur som helst, det ska bli så kul att komma igång med bloggen igen nu när jag har de rätta verktygen. En dator att blogga ifrån och en dator att ladda upp bilder till. Glädjer mig!
 
Natti ♥
 Idrottspsykologi

Tjingeling!
 
Jag sitter här och kikar på högskolekurser och klurar och funderar på vilken eller vilka jag ska söka. Att ständigt söka ny information, hålla sig uppdaterad och vidareutbilda sig anser jag ingår i yrket som personlig tränare och senaste året har jag känt ett stort sug efter att både bygga på men även spetsa till min kompetens. PT-branschen är lite av ett Chicago för stunden och idag kan egentligen vem som helst kalla sig personlig tränare. Det finns till och med utbildningar där man blir PT på sex dagar vilket för mig känns helt galet. Jag är därför glad att fler och fler ögon riktas mot oss och att det förhoppningsvis i framtiden kommer hårdare regler och krav på personliga tränare. Detta i kombination med att jag vill utvecklas personligt och att jag alltid vill ge mina klienter uppdaterade verktyg gör suget till vidareutbildning ännu större.
 
Mitt intresse för skador har senaste året växt sig ganska stort, kanske för att jag själv är skadad, och egentligen har jag spanat mig in på en kurs i Idrottsmedicin. Den är tyvärr dock borttagen på distans för tillfället men jag hoppas att den kommer tillbaka i den formen i framtiden. Det är nämligen distans som gäller för mig och även fristående kurser då jag planerar att studera vid sidan av arbetet. Jag gillar ju när det går i 200% och är faktiskt oftast mer effektiv då.
 
Väger just nu mellan en kurs i anatomi och fysiologi och idrottspsykologi. Den första klingar bättre med idrottsmedicin som jag gärna vill läsa sedan men idrottspsykologin lockar stort då jag tror jag kan ha bra användning av den direkt i vardagen samt att den verkar lite mindre mastig att dra igång med. Tänker att jag kanske börjar med den och söker en till sedan till våren när jag fått in studievanan. Tror jag. Kommer såklart att söka flera, men det är rangordningen jag klurar på...
 
Ska ni söka något spännande till hösten?
 
 
 
Pssst.... Still no computer... Två veckor utan nu. Gahhhh! Men nu är den på gång även om ni får stå ut med fyrkantiga bilder och mobilblogg ett par dagar till ;) Att riva upp hornhinnan

Tittut, tittut från hon med ett öga!

Ja, i söndags lyckades Jolie att riva mig i ögat vilket till en början inte verkade så farligt men som sedan eskalerade helt. Jag fick ringa efter hjälp då smärtan flyttades från ögat till huvudet och till slut blev så intensiv så att jag kräktes. Tydligen helt normalt när man skadat hornhinnan men inte mindre kul för det. Huvva, huvva. Efter att ha legat hela dagen igår är jag idag på benen och smärtan är nästan helt borta. Värre är det med synen men det ska nog ordna till sig det med. Har tid på ögonkliniken imorgon men är inte så orolig då jag nästan var helt blind på ena ögat i över en månad ifjol då jag åkte på en infektion på hornhinnan. 

Igår kändes läget lite hopplöst här med motgång på motgång men idag är jag på bättre humör och redo att köra vidare. Hur mår ni? Har ni med- eller motvind just nu? Berätta gärna, skönt att dela med sig ibland oavsett, eller hur?

Kram kram!
Skidskola

Hej vänner!

Wow...vad hon kämpade på i skidbacken igår min lilla krigare. Vi mötte upp skidläraren, Sanna, strax innan klockan tio igår och strax efter det knatade Jolie iväg hand i hand med henne. Jag gömde mig undan Jolie så att hon inte såg mig men jag såg henne hela lektionen och tårar av stolthet kikade fram i ögonvrån när jag såg henne åka. Lillhjärtat har kämpat så med dessa skidor, hon har vägrat att ge upp och så igår släppte det äntligen. Mycket tack vare Sanna som jag varmt vill rekommendera. Vi har bokat ny lektion med henne nästa helg och både jag och Jolie längtar!


Vi avslutade lördagen med en promenad runt kvarteret i eftermiddagssolen. Gissa om någon väntat sedan i julas på att få göra utomhuspremiär med dockvagnen?

Nu ska vi strax åka ut till Matfors för söndagshäng och förrådsrensning hos x-svärisarna. 

Happy Sunday!Frukosttallrik

God morgon vänner!

Äntligen vågar vi säga att vi har friskt hus då vattkopporna har torkat och febern har gett med sig. 12 dagar tog det från startlinjen och det känns så skönt att äntligen vara i mål! 

Vi ska fira med skidskola för Jolie idag. Vädret är fantastiskt och jag ser så framemot dagen. 

Lördagsfrukost!

Jag är, som ni ser, fortfarande utan dator så iPhonebloggningen fortsätter ett tag till. Den hade visst blivit vattenskadad min kära dator och misstankarna riktades direkt mot hemmets 4-åring. Thank god att jag har ett bra försäkringsbolag och drulleförsäkring!

 Lördagskramar!Att jaga det man inte kan få

Hoho, hoho...är ni fortfarande kvar här inne? Jag har varit utan dator en vecka nu vilket börjar bli smått frustrerande. Måste kila in på Grafit imorgon och höra om den är på gång. Hoppas!

Är ni förresten fler som fungerar som jag? Att det ni inte kan få ska ni till varje pris ha? Jag är väl inte alltid så men på väldigt mycket. Kanske för att jag vet att vill jag tillräckligt brukar jag fixa det i slutändan ändå. Att jag kom på det nu var för det här med datorn och att jag är utan. ALDRIG är väl blogglusten så stor som den är när kameran är trasig, datorn på lagning eller internet ligger nere. Hoppas jag får igen den innan helgen så jag kan bomba er med inlägg!

Checkade in på jobbet strax efter klockan 06:00 i morse så börjar vara småseg här nu. Jobbar halvdag imorgon sedan väntar VAB igen. Peppar, peppar så verkar det gå åt rätt håll med prickarna nu så vi hoppas på friskt hus nästa vecka.

Natti Sweeties! ❤️

Kvällsmys! En liten påminnelse

Hej alla!
 
Kikar in med en liten påminnelse om tävlingen jag just nu anordnar i samarbete med Kronfågel. Priset är en presentcheck på 500 kronor som man får en fantastisk middag för! Vill ni också vara med och tävla? Klicka er då in HÄR för att delta.
 
Det är busenkelt att vara med och maten är SÅ god så jag rekommenderar er att ta chansen. Vill ni ha ännu större chans att vinna så kika in denna sida där flera av mina bloggkollegor tävlar ut samma pris.
 
 
 
Detta inlägg är i samarbete med KronfågelNine Snapshots

Hej finisar!
 
Värmerekord i stora delar av landet idag och likaså hos oss i Sundsvall. Vi har haft 13 grader i skuggan och ytterligare tio grader varmare i solen. Jag och Jolie tog upp utemöblerna från förrådet och gjorde balkongpremiär till lunchen idag. Galet varmt och fantastiskt skönt! 
 
Inga nya utbrott med vattkopporna och den värsta klådan verkar ha lagt sig. Lillhjärtat hade en liten febertopp igår kväll men är förutom det relativt pigg nu. Håller alla tummar att det har vänt nu men vi räknar med VAB hela kommande vecka och beroende på hur det läker även ett par dagar in i veckan därpå. 
 
 
Samtliga bilder är från dagen. Från Vasaloppsmys med kaffe i sänge i morse till korvlunch på balkongen och glasshäng ute på gården. Tjatigt med mobilbilder men jag hoppas ni står ut ett tag till, jag får förhoppningsvis igen min dator nu i veckan. 
 
Hoppas ni också varit ute och njutit av vårsolen idag!Sömn och mat framför träning

Tjingeling!
 
Huvva, huvva vilken eftermiddag och natt vi fick igår. Jag har ju inte något att relatera till men Jolie klassas nog inte som ett barn som fick en lindrig variant av de där elaka kopporna. De är många och de är aggressiva men låt oss hoppas att de försvinner snabbt.
 
Har era barn haft vattkoppor än eller har ni klarat er? Många som skriver att det är "skönt att ha det överstökat" men jag är inte rikitgt beredd att hålla med där. Vi har haft så mycket sjukdomar senaste året, Jolie sliter dagligen med sin astma just nu och vi var på sjukhuset senast i måndags. Så jag känner att det här kom vid värsta tänkbara tillfälle. Men, som vanligt kan vi inte styra allt som sker men vi kan styra hur vi hanterar det. Så, djupa andetag, laddar, så kör vi det här racet också. Alternativen är ju inte så många.
 
 
Några favoriter från veckan som har gått på Instagram. Jag har börjat uppdatera mer personligt där igen. Valde ett tag att fokusera mer på träningen där men än en gång konstaterat att det där med supernischat inte är min grej och att jag gillar variation och lite av varje. Träningen har för övrigt uteblivit nästan helt här i veckan. Jag fokuserar på att samla sömntimmar och att äta. Det räcker just nu och det känns helt okej. 
 
Fredagskramar!Sjukdomsförlopp by The Book

Tänk hur skrämmande rätt den där magkänslan man har som mamma kan vara. I förrgår var lillhjärtat så ledsen och ville absolut inte gå till förskolan på morgonen. Det har hänt någon gång förrut men denna gång var det annorlunda. Magkänslan sa till mig att låta henne vara hemma trots att hon egentligen inte hade några sjukdomssymptom. Så på tisdag kväll fick hon lätt feber. Likaså under dagen igår. När jag sedan nattade henne igår upptäckte vi sju små prickar på magen. Idag uppgår prickarna i skrivande stund till femtiosju stycken och när jag läser på 1177.se så är sjukdomsförloppet so far by the book. Hej vattkoppor!

Inte många timmars sömn i natt för varken mig eller trollet. Nu är hon dock pigg som en lärka och jag hoppas vi hinner bunkra klidämpande tills natten. Kylbalsam och potatismjöl har jag läst. Har ni några fler tips?
No Computer

Hej hopp!
 
Mitt nätverkskort i datorn bestämde sig tydligen för att ge upp igår mitt i ett blogginlägg. Jag har ingen aning om vad som hände och de kliade sig i huvudet även på Grafit när jag lämnade in den i morse men förhoppningsvis är det något som går på garantin. Men nu står jag visst utan dator här en vecka vilket som bloggare aldrig är uppskattat. Tacksam att appen här på blogg.se är så bra så det går smidigt att uppdatera från mobilen så länge.
 
 
Lilla trollet var med mig på jobbet igår då hon inte riktigt var sitt piggaste jag. Igår kväll bröt febern ut så idag är hon hemma med sin pappa. Längtar tills ikväll när jag får hem och krama om henne. Vi ropade visst hej för tidigt då vi klarade hela februari utan en enda (!) VAB-dag... Hoppas det är snabbt övergående så att vi är i fas igen till helgen. Är så sugen på mer skidåkning!
 
Glad onsdag mitt i veckan!TÄVLING: Vinn en middag!

Hej vänner!
 
Nu har ni chans att vinna en smarrig middag i form av en presentcheck på 500 kronor hos Kronfågel. För att vara med i tävlingen vill jag att ni med en kort motivering berättar varför ni vill vinna denna goda middag.
 
Skriv ett par rader i kommentarsfältet och glöm inte att lämna en e-post för eventuell vinst. Tävlingen pågår till 14 mars. Lycka till!
 
 
Länk till kampanjsidan hittar ni HÄR
 
Tävlingen presenteras i samarbete med KronfågelMarklyftarsöndag!

Sitter ni också och kikar på femmilen? Jag, eller rättare sagt Jolie, fick ett sms här för ett par timmar sedan med frågan om hon ville komma över och leka hos en kompis från förskolan nu i eftermiddag. Tänk att hon är så stor nu att hon kan hänga hos vänner ett par timmar utan att mamma är med. Jag blev med andra ord plötsligt barnfri här och som ensamstående känns det väldigt tyst, skönt och lyxigt. Sitter och kikar på de starka herrarna som sliter i skidspåren idag. Har ni sett dokumentärerna med Johan Olsson? Han har ett sådant pannben och jag inspireras otroligt av honom. Tänker ofta på just Johan när jag sitter och cyklar mina maxpulsintervaller. Kan han, kan jag. Typ så!
 
 
Jag är fortfarande träningsklädd efter ett härligt marklyftarpass tillsammans med Hanna i morse. Hanna är en av "mina" mammor som tränat med mig på mammaträningen i ett par säsongen och nu även skaffat gymkort hos oss på Sportsgym. Vi är ungefär lika starka och det peppar mig massor! Lagom tills vi var kvar med lyften dök Jonna upp, som är en annan stark mamma, så som avslutning för mig och Hanna och som uppvärmning för Jonna knåpade jag ihop en lättare 12 minuters AMRAP. Tumme upp för dagens träning!
 
Vad gör ni idag?Nolbybacken

Hej vänner!
 
Vi har varit på väg så många gånger denna vinter men olika kombinationer har satt stopp för oss. Men så igår kom vi äntligen oss i väg för premiär i skidbacken och vilken dag vi fick. Ni som följer mig på Instagram (@malinsblogg) fick hänga med från start till mål men jag vill ju uppdatera även här.
 
Vi begav oss till Nolbybacken som ligger ett par mil söder om Sundsvall och dagen till ära kunde vi inte fått bättre väder. Jolie stod på skidor första gången när hon var två år och förra vintern när hon var tre år fick hon sin första egna skidor. Dock har hennes entusiasm gått upp och ner och hon har inte varit så jättepeppad. Nu vill hon verkligen lära sig åka men tycker det är lite läskigt så vi tar små, små steg i taget. Vi hängde i barnbacken hela dagen, tog många pauser och såg till att blanda in lek och bus i lärandet. Hon gjorde sådana framsteg och det är svårt att säga vem av oss som var stoltast när dagen var över. Jag är ju dock ingen lärare på det viset och ibland är det lättare att lyssna på någon annan än mamma så nästa helg ska hon få gå skidlektion med en skidlärare vi träffade på igår. Tror det kommer bli kanon!
 Annonsera här »