Hela Sundsvall Cyklar

Hej vänner!
 
Jag ansökte tidigare i höstas om att bli vintercyklist för Sundsvalls Kommun och fick här om dagen veta att jag har blivit antagen. Det innebär att kommunen står för dubbdäck, lysen, reflexer, hjälm, ringklockor - ja, i princip allt en behöver till sin cykel för att kunna cykla tryggt och säkert i vinter. Som motprestation kommer jag föra dagbok över cyklingen, rapportera in hinder jag stöter på samt se till att cykla minst tre dagar per vecka. Verkligen en win-win situation och perfekt för mig som planerat att cykla i vinter oavsett. Jag hade bestämt mig för att cykla hela vintern redan innan jag blev sjuk men nu blir det ju som extra lägligt. Projektet heter #helasundsvallcyklar och jag kommer att hålla er uppdaterade om det över vintern. Mycket bra initiativ av kommunen tycker jag!
 
 
Längtar så tills jag kan sätta igång och trampa igen. Imorgon ska jag ha telefonmöte med min neurolog för att utvärdera veckan som gått med nya medicinerna. Idag dubblade jag dosen så jag håller tummar för underverk nu närmsta dagarna även om jag redan känner en viss skillnad.
 
Apråpå cykling tar jag gärna emot tips om cykelvagnar då jag planerat att köpa en sådan till Jolie. Blir förmodligen inte aktuellt förrän till våren men börjar spana redan nu. Säkerhet går före allt så vill att det ska vara ett bra och erkänt märke. Thule Chariot känns som att det är som gäller då? Jag har varit supernöjd med cykelstolen från Thule så gillar märket och deras produkter. Kommentarer
Maria Jakobsson

Vi har Thule Chariot cougar två. Är jätte nöjd. Vi valde den före cx pga av priset. :) den här har allt. Köp till stadshjulen så är den perfekt att cykla med och snabbt göra om till vagn. Är många runt oss som har den och alla är lika nöjda :)

Maria Jakobsson

Vi har Thule Chariot cougar två. Är jätte nöjd. Vi valde den före cx pga av priset. :) den här har allt. Köp till stadshjulen så är den perfekt att cykla med och snabbt göra om till vagn. Är många runt oss som har den och alla är lika nöjda :)

Svar: Tack vännen! Måste plugga på mellan modellerna känner jag men låter som att vi har samma behov och att vi har samma vagnsmak vet vi ju sedan förr :) Kram!
Malins Blogg

Emma

Hej! Vi har inte köpt någon ännu men har kollat på Nordic cab. Gillar att den har så många användningsområden förutom cykel (vanlig barnvagn, springvagn, man kan ha den på skidor, dra den bakom sig i skogen och så kan man sätta den på dragsele till hund) tycker det känns som en ordentlig vagn och våra barn provsatt den i somras, sonen är 5,5 och var då 120 cm och hade några cm till godo om man justerade fram sätet lite.

Svar: Tack för tips, har inte köpt ännu så ska absolut kika!
Malins Blogg

Jenny, Johanna, Sara

Hej! Vi är en grupp lärarstudenter som undersöker ungdomars syn på kroppsideal, kost och träning. Vi skulle bli glada om ni ville gå in och svara på ett fåtal frågor för att hjälpa oss. Enkäten fyller ni i helt anonymt och den tar max 1 minut att svara på.

Ni hittar enkäten här: https://www.surveymonkey.com/r/N89F2QW

Tack för hjälpen!

Evelina - mamma till Lucas & Elias

Hej fina du! Jag har blivit sämst på att kommentera bloggar jag läser. Kommenterar aldrig längre. Ren lathet...men jag läser...allt 😊 Vi har en Chariot cougar 2 o är verkligen galet nöjda. Jag har sprungit med den o även gått promenader. Vi har haft den på stan o ALV. Peter cyklar med den när han hämtar på dagis. Vi har haft med den på längre resor. Så värd! Vi köpte den för att slippa köpa en bil till o den har verkligen gjort sig förtjänt av sitt pris. Klockren! Vattentät. Vi köpte till solskyddet för att täcka över den när den står hela dagar i sol på förskoleparkeringen.

Lycka till med köpet...o du, du rockar o jag hejar skarpt på dig 😘💜

Svar: Åh, samma lika här när det kommer till bloggar. Läser dem fortfarande men har blivit dålig på att kommentera och gör nog det mer flitigt på Instagram. Tusen tack för tipset, känns alltid bättre att köpa när man får höra gott om det innan :)
Tack för omtanken! Kram <3
Malins Blogg

Anonym

Vi har Chariot cougar 1 o är galet nöjda! Har även köpt till hjul så man kan använda den som barnvagn, toppen!

Anonym

Vi har Chariot cougar 1 o är galet nöjda! Har även köpt till hjul så man kan använda den som barnvagn, toppen!

Svar: Tack för tips!
Malins Blogg

Britt Heidi

Så herlig at det ser ut til å gå fremover! Og tøff satsing av kommunen og jammen synes jeg de har valgt helt rett representant også :)

Jeg bruker sykkelvogn til minstemannen vår, han er 4 1/2 år. Vi har denne, bruker den som kombinert sykkel og trillevogn:

http://www.jollyroom.no/produkter/thule-chariot-cheetah-1-green-2014-inkl-cykelkit?gclid=CLyq-dXPo8kCFQseHwod5fQAHg

Den blir så liten sammenlagt at jeg legger den opp på skapet i gangen når den ikke er i bruk, samtidig som den er romslig nok til elsklingen og svært behagelig og både trille og ha etter sykkelen. Da kan du jo bytte ut sykkelsete og vognen med bare en sykkel/trillevogn som kan slås sammen. Vi har hatt vår i over et år nå så den har vært med på mange mil, ferier og treningsturer. Anbefales på det varmeste!

Ha en nydelig søndag! Jeg heier og heier på deg! Du er en av de sterkeste jeg vet om!

Svar: Tack för tips, en sådan jag kikat lite på! Perfekt att den blir så liten hopfälld, pluspoäng på sådant :)
Tack för fina ord, peppar och värmer att höra <3 Stor kram!
Malins Blogg

» Maria

Jag har läst din blogg ett tag men har nog aldrig kommenterat tidigare, tror jag...? Jag gillar din blogg skarpt i vilket fall som helst så nu tänkte jag ta mig i kragen och kommentera för en gångs skull! Vilket underbart initiativ av kommunen! Sånt önskar jag fanns här också. Jag har tyvärr inget tips på cykelvagn eftersom jag inte har några barn själv, men hoppas ni hittar något som passar er!
Lycka till, och hoppas du får må bättre snart!

Svar: Tack och vad kul med ett "hej" från dig :)
Ja, jättebra initiativ av kommunen. De vill satsa på fler cyklister och ser detta som ett sätt dels att få fler cyklister att synas men även att få in rapporter om vad som fungerar och vad som inte fungerar så att möjligheterna för cyklister kan göras ännu bättre i framtiden. Stor tumme upp!
Malins Blogg


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »