Varsågod, här får du Epilepsi

Hej vänner! 
 
Om någon för åtta veckor sedan hade sagt åt mig att varsågod här får du sjukdomen Epilepsi, ta emot den och lev med den. Just ja, vi plockar ditt körkort i minst ett år också. Ja, om någon hade sagt så hade jag förmodligen brutit ihop, fått panik och gråtit floder. En för mig relativt okänd sjukdom och därmed skrämmande. Mitt körkort som jag är så beroende av både i arbetet och vardagen. 
 
Igår sa någon så till mig. En fantastiskt bra, sympatisk och ödmjuk neurolog. Han fastställde efter en långdragen utredning min diagnos. Vet ni vad jag kände? Tacksamhet. 
 
 
 
När vi kommit hem från sjukhuset igår tog jag en lång dusch, tog ett par timmar och pratade med de närmsta i telefon för att uppdatera, gick sedan och la mig och sov i nästan tolv timmar. All oro som ovetskapen skapat och ångest som kriget med vården givit mig försvann med ett knäpp med fingarnra och då slog istället tröttheten till. I dag har jag vaknat som en ny människa - så lättad och så tacksam. 
 
Nu börjar en ny resa med att hitta mediciner som passar mig. Förmodligen ska jag leva med dem livet ut så det vi vill hitta är en medicin som tar bort alla epileptiska symptom men ger mig så lite biverkningar som möjligt. Jag började med en medicin redan igår och förhoppningen är att antal anfall per dag ska minska redan inom ett par dagar framåt och att när jag är uppe i full effekt av medicinen om några veckor så är förhoppningsvis alla symptom borta.
 
Jag känner att jag har mer att säga i ämnet, allt från vilka fantastiska läkare jag mött men även vilken arrogoans andra delar av vården bemött mig med till mina känslor och tankar. Men först ska jag landa i detta nu. Landa och njuta hur konstigt det än låter. Jag har skapat en ny kategori där jag samlar alla inlägg i ämnet - från början till nu.
 
Torsdagskramar!Kommentarer
Ellen

Hej Malin!
Nu har jag själv inte epilepsi, men jag har en kronisk magsjukdom, Crohns. Och jag känner SÅ igen det du beskriver med att känna en tacksamhet! Jag var så rädd den dagen jag åkte in till sjukhuset, jag var rädd för att inte vara sjuk. Att inte få ett namn på mina symptom, att inte få hjälp och att inte bli betrodd. Visst är det inte roligt att vara sjuk, men det blir så mycket lättare att leva när man vet vad det är.
Jag förstår att du har en lång resa kvar och jag önskar dig all lycka till. Hoppas medicinerna hjälper och att du ska må bättre snart. Kram

Emmelie

Starka starka du! Kan man säga grattis till beskedet? Känns konstigt men samtidigt förstår jag din lättnad nu när du äntligen fått ett svar. Ta hand om dig fortsättningsvis också. Jag hejar på dig!

AnsoAnna

Fina Malin!
Skönt med en diagnos så att du kan börja"om" med ditt nuvarande nya liv och nu veta vad det är och hur du kan leva med det.
Stor kram

Lina

Håller alla mina tumma och tår att medicinerna ska hjälpa så att du kan leva ditt liv som du vill! Du är. STARK! ❤️❤️

Anonym

Hej fina du! Så skönt att du fått veta vad det är som inte står rätt till, det är alltid tacksamt att få svar - även om en sjukdom inte alls är kul! Jag fick diagnos celiaki, benskörhet & hypotyreos för inte alls länge sedan efter flera år med värk osv, och jag kände precis samma sak! Nu kan du bara bli bättre!<3 Massa kramar från Jessica H

Vad skönt det måste vara att ha fått ett svar! Det är alltid bättre än att leva i ovissheten. Håller tummarna för att medicinen fungerar och att du snart slipper anfall osv :)
Kram

» Lina

Va skönt att du har fått reda på vad det var för fel nu i alla fall, så att du slipper gå runt och fundera och kan få hjälp med mediciner. Hoppas att ni hittar någon som fungerar bra och att du kommer att bli så symptomfri som det bara går :)

Kram på dig

Åsa

äntligen, så skönt att veta så att du vet vad det ska arbetas för/mot. Det fixar du! Kramkram

Sama

Härligt att höra!! Och jag förstår så väl hur du menar (utan att ha haft något liknande själv i sjukdomsväg, däremot på andra vis, kämpar fortfarande efter flera år med att slippa fel "hjälp" pga feldiagnosticering)... Nu vet du vad du har att jobba med, nu finns det möjlighet till rätt medicinering - nu kan det bara gå på rätt håll!! Stor kram och ett stort lycka till! Du är på rätt väg nu<3

Malin-mamma till Arvid & Lucas

Åh va skönt att äntligen fått ett besked!! Min storebror har levt med epilepsi i hela mitt liv, han fick det i tidig skolålder... När de hittade rätt medicin levde han symtomfritt i många år innan de fick för sig att ta bort medicinen vilket absolut inte funkade! Han fick några rejäla krampanfall då men sattes in på medicin igen för resten av livet och lever sen många år tillbaka ett helt normalt liv som vem som helst!! Lycka till med medicineringen, håller tummar och tår att ni hittar rätt med en gång!! kram fina du

Malin-mamma till Arvid & Lucas

Åh va skönt att äntligen fått ett besked!! Min storebror har levt med epilepsi i hela mitt liv, han fick det i tidig skolålder... När de hittade rätt medicin levde han symtomfritt i många år innan de fick för sig att ta bort medicinen vilket absolut inte funkade! Han fick några rejäla krampanfall då men sattes in på medicin igen för resten av livet och lever sen många år tillbaka ett helt normalt liv som vem som helst!! Lycka till med medicineringen, håller tummar och tår att ni hittar rätt med en gång!! kram fina du

Anna mamma till Vincent och Alex

Skönt för dig att äntligen få en diagnos! Min Mikael har också epilepsi men är anfallsfri pga medicinering. Dock kan han få symtom ibland vid stress och trötthet. Hoppas du kan få vara anfallsfri framöver! Stor kram

» Petra

Men åhh! Vilken härlig blogg och älskar din header! :D

Åh vad tråkigt att höra :/ jag hoppas att allt blir bra iallafall 💕

» Hanna

Jobbigt att få epilepsi i din ålder :-( Hoppas att du snabbt får en medicin som fungerar för dig så att du slipper anfallen och kanske t.o.m. kan få tillbaka ditt körkort så småningom.

Jag hade själv epilepsi som barn men för mig växte det bort och det är jag tacksam för.

💕💕

pia

Härligt, att du fått diagnos. Kan tänka mig att det e lättare med en diagnos än ovisshet. Styrkekramar till allt de nya som du får vara med om.

Vad skönt att äntligen fått det bekräftat och veta med säkerhet, hoppas nu du snabbt kommer in på rätt medicinering. Kram på dig

» inger

Ja, jag kan förstå vad du menar, ovissheten knäcker en. Jag äter själv mediciner, högt blodtryck, fel på ämnesomsättning, bl.a.
För två år sedan fick jag reda på att jag fått grön starr, VA? 4 droppar om dagen, nu laseroperation. Ja, det är faktiskt så att bara man får reda på vad det är, spottar man i händerna och tar tag i sitt liv.
Lycka till och en stor kram till dig, och hoppas du snart får tillbaka ditt körtkort...

» Moa

Starkt att du delar med dig här! Och skönt att äntligen få diagnos. Har själv jobbat inom neurologi och vet att det är en enorm påfrestning att gå igenom undersökningar och att inte veta. Det ska bli intressant att följa dig, om du orkar skriva om det :) Kram!

» Heidi

Hej!
jätte starkt av dig att skriva om det här. Det är en sjukdom som de skrivs alldeles för lite om. Jag har också epilepsi, fick de i vuxen ålder.
om du vill prata så är det bara höra av dig.

Men hej! visst brukade du sova på mornington och gick utbildning med the academy? tycker ja känner igen dig :)

Utan att känna dig så verkar du vara en stark och trygg person som kommer att klara dig igenom det här. Kämpa på och jag hoppas verkligen att du och sjukvården hittar rätt medicinering snart. Ha det gott!

Vad skönt att du fått en diagnos så ni kan börja behandla. Hoppas ni hittar rätt mediciner! Kram

Anna L

Hej Malin! Är väldigt dålig på att kommentera nuförtiden, men nu så! Så skönt att du äntligen fått diagnos och är insatt på medicinering samt att du märker viss skillnad! Det är ett bra tecken på att det förhoppningsvis kommer funka! Och allt kommer bli bra, bara lite annorlunda mot hur det var förr (fö ett av mima favorittalesätt när saker och ting kör ihop sig och inte blir/går som man tänkt sig😚). Stor kram på dig!

Kämpa, du är så himla stark!! <3

Åh, jag vet precis vad du menar med att känna tacksamhet! Har nyligen fått diagnosen bipolär och fick genast börja med mediciner. Känns liksom bra med att någon bekräftar det man upplevt och tar en på allvar!

Hej, du skriver härligt ärligt, de är som du säger. Som allt i livet finns de gott o ont. Ja har oxå epilepsi, bla, sjuk så se inte syns... Du kommer få tillbaka ditt körkort, men ja känner verkligen me dig. De är som i bli vingklippt. Stå stark o lev leende. Allt är möjligt! S

Jag fick reda på att jag hade ledgångsreumatism i april iår. Jag tror fortfarande inte qtt jag har accepterat det...

Mycket bra skrivet inlägg måste jag tillägga.

Hej Malin. Johanna heter jag och har levt med epilepsi i stort sett hela mitt liv. Jag är född med en hjärntumör som orsakar min sjukdom. Om du vill prata eller har funderingar finns jag här :). Kram

Tråkigt att du har epilepsi....

Ändå skönt att få en diagnos!Själv låg jag inne förra veckan pga.att mina ben domnade bort och jag trodde jag blev förlamad!!!4 dagar på neurologen med diverse undersökningar och jag blev bättre för varje dag...så nu väntar jag på svar ang.borrelia (som jag hade för 3 år sedan)men det kan ju ställa till det i kroppen 😮Annars är uteslutningsmetoden att det är en kraftig biverkan på ett antibiotka som jag precis ätit för uvi!Ovissheten är det värsta....men nu är jag som tur är mycket bättre!Nu får man vara tacksam för att det inte var något livshotande Styrkekram till dig!

Hej hjärtat <3

Jag stod på badet & så kom jag på att jag bara måtte surfa in till dig & se hur det gick *tänker massa på dig
& så ser jag att du äntligen fått svar på vad som händer med kroppen.
Jag säger underbart, eftersom jag själv vet att när faktum är att man är långt ifrån frisk vill man bara veta så man kan få målinriktad behandling som hjälper.

Jag hoppas verkligen ni hittar rätt mediciner & dosering så snart som möjligt så du får sakta återgå till ditt liv.

Kramar i massvis finaste, detta skall bli bra, så bra det bara kan bli <3

KRAM

Svar: Tack finaste du! Blir så glad för dina långa och fina ord både här i blogg och på Instagram. Värmer hjärtat och peppar <3 Stor kram!
Malins Blogg

» lukas

skönt att få besked. men inte kul .

En i min klass har epilepsi och hon får det väldigt ofta i skolan under lektionerna, vilket för mig var lite läskigt då jag aldrig har varit med om det tidigare. Men nu är man är van efter att man fått reda på vad man ska göra om hon skulle få det igen och ingen lärare är i närheten.

Felicia

hej! jag läste precis detta inlägg och jag har själv epilepsi, har haft det i flera år. Jag har lärt mig att leva med det men tycker ändå att det är jobbigt då det tar stopp för olika saker.

Dock, har jag inga attacker längre; men jag blev tacksam av att du ser på detta positivt vilket är något jag inte kan själv.
Tack


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »