Vintercykling -20'c

Hej vänner!
 
Idag har jag jobbat min första dag efter julledigheten och jag måste erkänna att det var skönt att komma tillbaka till jobbet, vardagen och rutiner. Tänker att det är ett bra tecken på att jag trivs med mitt jobb, mitt liv och min vardag. Jag fick en utmaning då temperaturen visade -20 grader i morse och jag ju cykelpendlar till och från jobbet denna vinter. Dock gick det över förväntan och jag hade klätt mig helt rätt. Lager-på-lager-principen fungerade som så många gånger förr, jag blev varm men inte svettig. Jublade lite extra när jag insåg att jag träffat så rätt med kläderna, en liten mini-vinst så där mitt i veckan, hihi!
 
Dock blev det väldigt tungt på vägen hem då jag bara har uppförsbackar och att dra ner sådan kall luft i lungorna var inte riktigt okej. Blodsmak i munnen och illamående där och då och nu ikväll har jag haft riktig torrhosta hela kvällen. Bakläxa på mig på den biten med andra ord. 
 
 
På bilden är jag nästan hemma och illamåendet till trots kände jag mig så glad och dessutom hög på endorfiner. Att cykla i detta före med dubbdäck är TUNGT och mjölksyran sprutade i benen sista biten hem. Jag älskar det dels för att det är en av få tyngre/utmanande grejer jag kan göra med mitt bäcken, dels för att kroppen för första gången sedan jag blev sjuk i epilepsin svarade bra trots provokationen som hård träning innebär. Ett stort steg i rätt riktning!
 
Är ni fler än mig som vintercyklar? Kommentarer
Sophie

Ser härligt ut❄️ Jag cyklar året runt, inte alltid för att jag vill utan för att jag måste pga att jag inte har körkort😄 Men ser det som bra, skön och daglig motion. Önskar bara jag hade en bättre cykel eftersom jag verkligen gillar att cykla och gjort i många år. Du är duktig Malin, kämpar på i vardagen👊 Heja oss som tar oss fram på cykel även med snö och minusgrader☃

Svar: Tack Sophie! Helt enig med dig, det är bra och skön vardagsmotion och jag tycker även det är jättekul. Sedan önskar jag så klart många gånger jag fick köra bil igen men förhoppningsvis kommer den dagen också :) Kram på dig!
Malins Blogg

anniz

Jag beundrar de som vågar cykla ute nu. Knappt så jag vågar gå ute för tillfället, går myrsteg framåt så är väl ungefär lika snabb som en snigel utan glid är..

Skönt att det verkar gå åt rätt håll nu och du klarat dig utan ett anfall! :D

Svar: Tack, det är jätteskönt att det går framåt :)
Malins Blogg

Bra jobbat!

Svar: Tack :)
Malins Blogg

Anonym

Japp! Jag cyklar året runt, i Piteå. Går alldeles utmärkt! /Evelina

Svar: Vad härligt!
Malins Blogg

» Ida

Haha, jag har inte vågat cykla när det kommit snö på backen sen 10 år tillbaka när jag gjorde en vurpa på en isfläck. Men det är ju ett smidigt sätt att ta sig fram om man har rätt däck och så, även på vintern. Lättare än med spark när dom grusar. :)

Svar: Ja, jag har dubbdäck, annars skulle jag aldrig våga :)
Malins Blogg


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »