Trolska Skogen 2016

Hej vänner!
 
Idag har vi gjort ett besök i Trolska Skogen jag, Andreas och Jolie tillsammans med A's bror med familj. Förra året fick vi aldrig till något besök så det är två år sedan jag och Jolie var där sist. Jag vill säga att äventyret var snällare i år där de läskigaste karaktärerna har fått kliva åt sidan vilket jag tror är bra. Det ska ju vara lite pirrigt i magen för de små men kanske inte så läskigt så att barnen står och gråter och så var det när vi var i skogen sist. Överlag imponerade nog ändå skogen mer för två år sedan än i dag men de får ändå mer än godkänt och vi har haft en supermysig dag tillsammans. 
 
För er som inte känner till Trolska Skogen så ligger det cirka fem mil söder om Sundsvall. Det är en sagoskog där man tillsammans med de olika karaktärerna får lösa uppdrag efter vägen. Skådespelarna är verkligen duktiga och bra med barnen och det är mysigt att traska runt, lyssna och lösa uppdrag för både stora som små. 
 
Trollkarlen Filijokus
 
Vilopaus i svampskogen
 
Tandfén :) 
 
Min älskade familj ♥
 
Häxan Aska Etter
 
Ett av trollen
 
Älvan...
 
...och hennes vän Näcken :)
 
Jolie och Saga lyssnar på Tomten 
 
Tomten avslutade årets sagoäventyr och gav alla barn en egen önskeskog :)En gnista har tänts

Hej vänner!
 
Det jag uppskattat mest denna semester är nog de lugna förmiddagarna. Att vi varje morgon har sovit ut ordentligt, myst i soffan eller på terrassen med en kaffe, ätit frukost i lugn och ro, tagit det lugnt en stund till och först därefter planerat dagens aktivitet. I början av semestern sov jag till nästan klockan nio varje dag, de dagar Jolie lät mig vill säga, men senaste veckan har jag börjat vakna innan klockan åtta. Kanske är det ett tecken på att kroppen äntligen börjar återhämta sig och vara utvilad? Jag hoppas det!
 
 
Efter en lång tid med noll inspiration och driv vaknade jag idag med gnistan att börja planera inför hösten. Planera höstens träning. Höstens cykling. Vilka dagar jag ska cykelpendla till jobbet. Vilka tider jag ska satsa på att arbeta. Jag känner för en höst med fasta rutiner där vardagschemat inte ruckas allt för mycket. Jag tror det är bra med rutiner för min sjukdom och där jag är i livet just nu. Jag tror även det är bra att planera för just rutinerna redan nu när hösten och det intensiva ligger framför mig och jag kan se på det med vakna ögon. 
 
Dock får planerandet vänta tills ikväll då Jolie precis kom innanför dörren efter att ha lekt med granntjejen en timme. Måla naglar vill hon visst göra nu och det känns som en alldeles lagom aktivitet denna onsdagsförmiddag till ära.Miss Holly

Hej vänner!
 
Husrenoveringen står av naturliga skäl helt stilla nu under dessa dagars sommarvärme. När vi var klar med vardagsrummet här för drygt en vecka sedan bestämde vi oss för att inte göra någon mer renovering förrän efter semestern. Hellre arbeta lite på kvällar och helger då och i stället njuta sommaren till max.
 
Jag sitter dock och googlar matbord nu varje kväll då vi ska ha ett sådant till vardagsrummet. Jag vill skaffa matbord med stolar först och sedan bygga på resten av rummet efter det så just nu står vi och stampar och rummet ekar tomt bortsett från soffan vi ska sälja. Drömmen är bordet och stolarna nedan från Miss Holly men då det är lite utanför vår budget försöker jag nu hitta något liknande. IKEA har ett budgetaternativ men tyvärr bara med plats för fyra personer och vi vill ha plats för sex stycken. Jag har googlat ihjäl mig utan att hitta ett likvärdigt alternativ så nu funderar jag på att svänga helt om och gå på både annan modell och färg. Nästan hellre det än att köpa något som bara känns så där halvt i hjärtat. 
 
Bild lånad från Svenssons
 
Visst är bordet och stolarna fina? Stolar har jag hittat flera andra som jag kan tänka mig men just bordet känns omöjligt att hitta. Antingen är det för kantigt, fel färg eller med en skarv mitt i för iläggsskiva vilket jag inte vill ha. Har ni några tips så mottages det tacksamt ♥Home Sweet Home

Hej vänner!

Efter sex dagar på resande fot bestämde vi oss i eftermiddags att åka hemåt och nu har vi precis landat i vårt Juniskär. Vi har haft fantastiska dagar och den som njutit allra mest är nog Jolie som fått bada samtliga dagar. Att se hennes lycka i vattnet, hon tjuter verkligen av glädje, är underbart och det är liksom det semestern handlar om. Att hon har haft the days of her life. Typ så.


Värmen ser ut att hålla i sig ett par dagar till och planen för oss är att fortsätta njuta sommaren på hemmaplan. Jag har två veckors semester kvar vilket känns tacksamt just nu.

Hoppas ni också har underbara sommardagar? Det är lite tyst mellan gångerna här just nu men jag tänker att det är lov att vara så under sommaren.

Stor kram!Lappland

God morgon från semestern!

Ja, nu har vi inte bara semester utan sedan i tisdags morse är vi även på semester. Vi har åkt upp till Åskilje, den lilla lilla byn i Lappland där Andreas är uppväxt. Högsommarvärmen har och är fortfarande med oss och vi njuter för fullt. Jag är egentligen mer för fjäll och hav än skog, och här runt omkring är det mest skog, men samtidigt är det mysigt att se A's barndomspärlor och i det här vädret är det ju svårt att klaga.


Nu ska vi äta frukost hos vännerna vi bor och därefter ska vi brumma vidare ut mot kusten. Första stopp blir Lycksele och därefter åker vi vidare mot Umeå där vi tänkte checka in på hotell några dagar. 

Kram på er i värmen!Fjällturen 2016

Hej vänner!
 
Som ni kanske såg på Instagram igår så gick ju Fjällturen 2016 jättebra för mig och jag tänkte nu ge en liten längre rapport om loppet. 
 
Vi, jag och Andreas, var på plats på Funäsdalens IP klockan 09:00 vilket var precis en timme innan start. Det var just då uppehåll, tidigare på morgonen hade regnet öst ned, och vi funderade på dagens klädval en sista gång. Nio grader och tunga moln som skvallrade om att mer regn var på gång. Jag bestämde mig tillslut för att köra i regnkläder och ta av mig efter vägen om det krävdes. Klockan 09:20 lämnade vi cyklarna vid starten, fixade det sista med nummerlappar och lämnade kläder för ombyte vid transporten. Vid 09:45 var det säkerhetsgenomgång men då mikrofonen inte fungerade hördes väldigt lite av den. Det vi lyckades snappa upp var dock att banan var 30km och inte 28km som tidigare sagts - hej två kilometer bonus!
 
30 minuter innan start - glad men med en huvudvärk som brukar komma precis innan anfall... 
 
Klockan 09:50 blev vi lotsade till startlinjen och fem minuter senare började regnet droppa ner. Timing liksom. Fem minuter senare gick startskottet i sommarregn och fjälltemperatur. Första 2,5 kilometrarna gick bakom startbilen genom Funäsdalens samhälle. Det gick väldigt sakta trots lutande vägar och jag blev frustrerad över att fältet inte släpptes iväg. Men det var ju samma för alla så egentligen spelade det ju ingen roll för sluttiden. När fältet sedan släpptes svängde vi in på en grusväg och det kändes som att loppet drog igång på riktigt. Den första stigningen började ganska snart efter det och den där huvudvärken jag hade vi starten blev värre och värre. Vid 6-7 kilometer var jag helt säker på att jag skulle få ett anfall när som och ropade på Andreas att han måste vänta in mig. Andreas frågade där och då om vi skulle bryta men jag sa att vi fick sänka tempot och se om det gav med sig. Tänkte att i värsta fall svimmar jag från cykeln men då klungorna luckrats upp skulle det ju inte drabba någon mer än mig själv. Regnet hade vid den här tiden upphört och jag tog av mig regnjackan, drack vatten och trampade vidare i väldigt lugnt tempo. När vi passerade 10 kilometer hade anfallskänslan släppt och huvudvärken likaså. Vi bestämde oss för att fortsätta i det lugna tempot - målet var ju primärt trots allt att ta sig runt utan tidspress. Även om jag hade satt upp ett tidsmål i mitt eget huvud på två timmar. 
 
Vid 12 kilometer kom sedan belöningen för den första milens klättring uppåt. Regnet hade upphört och det sprack nästan igenom på sina håll. WOW vilken känsla det var att susa nedåt på grova grusvägar genom fjällmiljön! Ett riktigt moment att minnas från loppet. Loppet fortsatte sedan med böljande vägar upp och nedåt men ingen riktigt jobbig stigning som den första vi utsatts för. Vid 17 kilometer cyklade vi på en kille som fått punktering och som tänkte springa med cykeln till Bruksvallarna dit det var 4-5 kilomter och en servicestation fanns. Då vi både hade en extraslang, pump och verktyg med oss sa jag till Andreas att vi borde hjälpa honom. Killen blev SÅ glad och visste inte hur han skulle tacka oss. Jag tror på att hjälpa människor när en kan och vi hade ju som sagt inget tidsmål med loppet. Totalt tog stoppet 11 minuter och det var värt varje sekund av det när vi såg hans tacksamhet. Pay it forward!
 
Lera från topp till tå :)
 
Vi cyklade sedan vidare mot Bruksvallarna där vätskekontroll och saltgurka fanns att få i sig. Kilometrarna fram dit var några av mina favoriter då de gick över leriga stigar och spångar över myrar. Lite mer tekniskt utmanande men på en perfekt nivå för mig som nybörjare. 
 
Efter vätskepaus i Bruksvallarna på en minut cyklade vi vidare de sista 9 kilometrarna mot mål. Dessa var i princip bara asfaltcykling med en rejäl stigning och annars mest böljande vägar upp och ner. Riktig glidarcykling i jämförelse med resten av loppet. När vi hade en kilometer till mål höll det på att gå riktigt illa då jag i nedförsbacke i en kurva blev omkörd av en cyklist på innersidan. Jag såg han komma tidigare så jag la mg lång in för att han skulle ha mycket plats att köra om på yttersidan men då väljer han alltså att chansa och kör om i innerkurvan. Han ropade inte omkörning heller utan jag upptäckte han först när han hakade i mitt styre. Riktigt läskigt men vi redde ut det bra och han drog vidare som ingenting. 
 
En kilometer senare gick vi alltså i mål på tiden 2 timmar och 13 minuter. Min egen klocka visade 2:02 eftersom jag pausat den under tiden vi hjälpte killen att byta däck. Jag var med andra ord rätt nästa mitt inofficiella mål på två timmar och det känner jag mig supernöjd med. Efter loppet var jag HELT slut i benen och det är den bästa känslan - att veta att jag inte kunnat gjort loppet bättre än vad jag gjorde. Att jag gav mitt max för dagen!
 
 
Andreas var ett stort stöd under hela loppet och såg till att peppa mig när jag behövde det och pressa mig när jag behövde det. Han hade garanterat fått en betydligt snabbare tid om han cyklat på egen hand så jag är så glad och tacksam att han cyklade med mig genom hela loppet. Att vi gjorde det tillsammans. Tack älskling ♥
 
Jag har sedan tidigare spanat på ett par till lopp under sommaren/hösten men ville se hur detta gick först. Med facit i hand är jag nu så taggad på att anmäla mig till ett nytt lopp. För att inte tala om hur taggad jag är att köra nästa års Fjällturen, kanske då med ett specifikt tidsmål nu när jag vet vad som väntar och att kroppen klarar det. Förutsatt att jag får ett bra träningsår fram dit då. Men allra först ska jag njuta och leva lite till på gårdagen. Sådan energikick!
 När drömmar slår in

Ni vet när en känner att en lever i sin dröm? Att drömmen är verklighet och händer här och nu. Just precis så känner jag ikväll. Imorgon står jag på startlinjen till Fjällturen och känslorna jag känner för det är starka. Jag har valt att cykla 28 kilometer vilket är nybörjarklassen och jag har valt den klassen av två anledningar. Den ena är att jag ÄR nybörjare på MTB-cykling. Den andra anledningen är att jag har haft ett svårt sjukdomsår bakom mig och helt enkelt inte haft en chans att komma i bättre fysisk form än att 28 kilometer i fjällmiljö kommer räcka mer än väl för mig. För att få perspektiv på det hela så fick jag för nio månader sedan anfall dagligen, jag föll ihop och slog mig gul och blå. Att gå en lugn promenad på en kilometer var jobbigt och att sitta på en cykel eller träna i gymmet fanns inte på kartan. Det var då bara en dröm att kunna vara tillbaka på sadeln igen.
 
Jag började faktiskt spana på Fjällturen redan förra våren men något, som jag då inte visste vad det var, bromsade mig. Jag hade redan då börjat känna av att något var fel i kroppen även om jag inte kunde sätta fingret på vad. Men jag läste om tävlingen och tänkte att en dag ska jag cykla den, kanske nästa år. Sedan bröt epilepsin ut med full kraft i höstas och den där drömmen om att cykla turen under 2016 kändes väldigt avlägsen även om den fanns med där i baktankarna hela tiden. 
 
Våren 2016 kom och jag kände att trots att jag fortfarande var långt ifrån frisk så fanns chansen att cykla tävlingen jag spanat på och drömt om i dryga året. Efter att ha pratat med Andreas så anmälde jag mig. Två månader senare anmälde jag även honom i smyg, en liten parantes så där, haha. Och imorgon står jag alltså på startlinjen. Jag kommer se det som en personlig bragd när jag tagit mig runt och jag kommer vara SÅ stolt över det. Det är en dröm som slår in tack vare hopp, kärlek och jäkligt mycket pannben för att säga det rätt ut. Klockan 10:00 står jag på startlinjen och jag är så glad att min Andreas då står bredvid mig. Min stöttepelare genom hela min sjukdomsperiod och jag vet att han kommer vara min stöttepelare även under loppet imorgon. 
 
Min fina hjälm som jag fick lämna tillbaka, snyft! 
 
Vill ni följa mig imorgon gör ni det lättast på Instagram där jag heter @malinsblogg. Så lovar jag att återkomma med en längre uppdatering och rapport här så snart som möjligt. 
 
För att slänga in en kort uppdatering om här och nu så ligger vi i hotellsängen i Funäsdalen och slappar. Vi kom hit i eftermiddags och efter att ha hämtat ut nummerlappar i Ramundberget så käkade vi pizza till middag nere på byn. Vädret är just nu helt fantastiskt men det ryktas om regn imorgon så vi hoppas att SMHI, YR och gänget har fel ;)
 
Fredagskramar till er!Last Days

Tjingeling!

Vi har haft våra vänner Anna och Per och deras Allis här på besök sedan i söndags förmiddag. Det här med att ha vänner från annan ort på besök är inte alls dumt då det utmanar till att turista på hemmaplan. Nu är vi visserligen rätt duktiga på att utforska pärlorna i vår närhet men ändå, det blir som extra när en har någon att visa dem för. Igår tog vi en tur för att visa Galtström, Skatan och Lörudden som är tre av de vackra ställena som finns i vår närhet. Jag kan varmt rekommendera att besöka dem om ni har vägarna förbi. Sök upp Kustvägen och följ den så finns flera givna besöksmål!


Nu har de precis åkt vidare våra gäster och vi ska ta oss en shoppingtur i regnet. Vi behöver inhandla ett par grejer till cyklarna inför lördagens tävling (iiihhh!) och vi ska även spana på gardiner och annat kul till vardagsrummet. Perfekt sysselsättning en dag som denna. Storfiskar'n

Tolv, tretton fiskar håvade de nog in ikväll Jolie och Andreas. Varav en hon fångade med bara händerna Jolie. Jag och Andreas tyckte vi skulle släppa tillbaka alla i havet då det ju bara var småfisk men fröken i fråga skulle bestämt ta hem dem till kvällsmiddag. Så efter hårda förhandlingar släppte hon ut alla utom en stackare som snällt fick följa med hem till grillen. Tre små, små tuggor blev det som hon glatt och stolt mumsade i sig. Tror vi ska iväg och köpa ett metspö till henne i dagarna här så att fångsten kanske blir i lite större storlek framöver, hihi :)
 
 
Vi hade en så mysig kväll nere vid havet. Vi har ju bara 400 meter ner till hamnen och ytterligare 200 meter till närmsta strand så vi knatade ner efter middagen och blev sedan kvar där i timmar. Jolie fiskade och badade om vartannat, A hjälpte henne med fisken och jag passade på att gå lös med kameran. Älskar värmen som vi bjuds på nu och de ljumma kvällarna!
 
 
Jolie har inte varit så förtjust i att cykla sedan vi tog bort stödhjulen förra sommaren men nu för ett par veckor sedan sänkte vi ned sadeln och tog bort tramporna och då kom glädjen i cyklingen tillbaka. Det är ju ingen stress med att lära sig, även om jag skulle tycka att det var väldigt praktiskt, och det är så kul att se att hon tycker att det är roligt med cykeln nu igen. Utan tramporna fungerar cykeln som en balanscykel men för vår del kändes det dumt att köpa en ny sådan nu när hon har en fin vanlig cykel. Tips till er andra med små som vill lära sig cykla men inte har den där "naturtalangen" så att säga.
 
Lördagskramar!Torsdag

Hej vänner!
 
Idag började jag dagen med att göra ingenting. Trots att det egentligen fanns, och fortfarande finns, obegränsat att göra med huset så satt jag nästan hela förmiddagen ute i vår trädgård, sippade på en kopp kaffe och bara njöt av nuet. Att ha semester innebär att ha semester från allt och bara göra det som faller mig in. Typ så. För min sjukdoms skull är återhämtningen så viktig vilket jag börjar lära mig mer och mer nu. 
 
 
På eftermiddagen sedan fick jag dock lämna min solplats för att åka in till Rehabiliteringen på sjukhuset för sista behandlingen innan sommaruppehåll. Vi, jag skriver vi för utan min stöttepelare och sjukgymnast Thomas hade jag gett upp för så länge sedan, jobbar systematiskt vidare med bäcken/ljumsskadan. Vi har teamat i drygt två år nu vilket jag är så tacksam för. Det går i perioder hur mycket jag orkar blogga om det och dela med mig om det men det växlar mellan ett steg fram och ett tillbaka för att då och då gå över till två steg fram och ett tillbaka. Men även myrsteg leder framåt!
 
 
När jag var klar på sjukhuset brummade jag ut till Alnö för att hämta Jolie hos sin pappa. Vi har tidigare bott cirka 500 meter ifrån varandra och bor nu med några mils avstånd så det krävs lite mer logistik och planering kring bytena än tidigare. Dock går det överlag bra och oftast byter vi på förskolan så det är mest nu över sommaren det blir extra mycket att köra.
 
Efter att vi ätit en relativt sen middag lämnade jag Andreas, Jolie och granntjejen hemma och stack ut på en kort kvällstur med cykeln. Jag hittade en ny sträcka på drygt en mil som kommer bli perfekt att ligga och "nöta" på framöver när jag vill pressa tider och jaga puls. Eller som ikväll när jag bara hade cirka 30 minuter på mig till träning och ville göra något bra av den korta tiden. 
 
 
Nu ska jag släcka ner datorn och vara social med Andreas som precis kom och slog sig ner bredvid mig här i sängen. Vardagsrummet är fortfarande i kaos så sovrummet agerar vardagsrum tillsvidare. Dock blir det nog inte många dagar till då A idag gjort klart nästan hela golvet. Han kan min man!
 
Kram på er!Fjäder

Efter att ha velat fram och tillbaka mellan vitt och färg på väggarna i vardagsrummet gick vi tillslut för en ljusgrå färg. Fjäder kallar Alcro den. Vi vill att huset ska gå i ljusa färger men samtidigt bli ombonat och personligt och då känns färg på väggarna i några av rummen som rätt väg att gå. Jag tänker mig att vi kommer blanda denna gråa färg med diverse naturliga material. Gärna en matta i liknande stil som den på bilden här nedanför och matbordet kommer förmodligen gå i ett ljust träslag. Det jag dock inte ser framför mig riktigt är vilka gardiner vi ska ha till. Jag är inne på ett par gråa som är något mörkare än väggen. Vet inte riktigt vad sorten heter men vanliga "hänggardiner" som går hela vägen ned till golvet. Har ni några idéer på gardiner? Tipsa och länka gärna så blir jag glad :)
 
Bild lånad från Alcro.seOxsand

Hej vänner!
 
Igår hade vi en sådan där underbart varm dag här så efter att ha gjort ett renoveringsryck i vardagsrummet på förmiddagen åkte vi på eftermiddagen ut till vackra Oxsand som ligger cirka 3 mil söder om Juniskär. Den mjuka stranden tillsammans med det blåa havet och himlen skapade semesterfeeling deLux och dessutom hade vi lyxen att ha hela stranden i princip för oss själva. Hej, hej du underbara sommar!
 
 
Idag har det vi haft samma blåa himmel som igår men det har blåst som tusan så vi bestämde oss för att skippa stranden och gå all in i vardagsrummet i stället. Vi har idag hunnit göra två strykningar på väggarna och sedan tidigare är golvet borta och taket målat. Så imorgon ska vi åka och shoppa nytt golv. Förhoppningsvis är rummet klart för inredning till helgen - det är ju då det roliga på riktigt börjar :)Bland stigar och mygg

Hej vänner!
 
Vi började första officella semesterdagen som vilken vardag som helst då Jolie hade 5-årskontroll på BVC i morse. Det gick alldeles galant och vi är nu utskrivna därifrån och skolhälsovården tar i stället över om sisdår drygt ett år. Jolie följde sedan med Mattias hem och jag tog mig en tur till Birsta för att kika på kläder och fördriva tid fram tills klockan 13:00 då jag hade tid på rehab för laserbehandling. Så mycket kläder blev det inte, min kroppsform matchar visst inte någon av de stora kedjorna, men det kan jag skriva mer om en annan gång men jag fick min laserbehandling och jag hoppas att den ger det vanliga resultatet med mindre värk. Den brukar göra susen i de perioder vi kör intensivt!
 
Jag var hemma först runt klockan 15:00 och då blev det terasshäng i solen ett par timmar innan jag och Andreas packade ryggsäcken med middag för att sedan dra i väg på en härlig tur i eftermiddagssolen. Vi fick ihop 17 km idag vilket inte är så mycket på en cykel men med dagens terräng var det alldeles tillräckligt. Steniga stigar, blöta myrar och MYGG fick mig att svära några ramsor ikväll kan erkännas. Jag hatar verkligen mygg men de verkar älska mig! 
 
Myggen till trots fick vi en härlig tur och de första 12 kilometrarna var fantastiska längs kusten, vänliga stigar i skogen och grusvägar mellan bondgårdar. MTB-kärlek!
 
Middagspaus vid Bergafjärdens vackra strand
 
 Andreas gör tydligen en "mig" haha :)
 
...och då var ju jag tvungen att låta bli idag, bara för att ;) 
 
 Cykelomvårdnad efter turen...
 
 ...för att avsluta med en kaffe i kvällssolen. Underbart!
 
Nu håller Andreas på att måla vardagsrumstaket och jag ska ta och hoppa in i duschen. Funderade under cykelturen på vägen hem på hur jag skulle hinna klämma in cyklingen imorgon då jag kom på...att jag ju har semester! Inte vant mig ännu. Hela morgondagen är oplanerad och jag har med andra ord all tid i världen att cykla.
 
Kvällskram!Husrenovering Steg 1

Hej vänner!
 
Första semesterdagen här bjuder på gråmulet och regn men det gör inte oss så mycket då vi sedan tidigare planerat att dra igång första husrenoveringen dagen till ära. För ja, igår gick jag på semester och nu väntar fem veckors ledighet. Helt fantastiskt. Men, husrenovering var det vi skulle prata om nu ju. Vårt hus är egentligen inget renoveringsobjekt utan fungerar precis som det är men vi delar inte smak med de gamla ägarna på allting så golvet bestämde vi redan på första visningen att det måste bytas ut. Först ut är vardagsrummet där golvet ska bytas och väggar och tak ska målas. Renovering light med andra ord även om det är ett stort rum där vi både kommer ha soffa och matbord när det är klart sedan. Så småningom ska även golven bytas i köket, hallen och alla sovrum men ett rum i taget och vi får se hur långt vi hinner under semestern - det beror lite på vädret. Blir det en solig sommar får resterande renoveringen vänta till hösten. Underbart skönt att inte ha någon stress utan att ta lite här och lite där.
 
 
Det svarta golvet kommer att bytas ut mot ett ljust traditionellt ekgolv. Jag var först inne på ett ljusare träslag men vi har nu kommit fram till att ek känns rätt och klassiskt. Jag har tagit bilder på hela rummet och tänkte visa er före och efter sedan när det är klart.
 
Imorgon ryktas det om sol igen - det välkomnar vi! Har ni en fin helg och/eller semester?
 
Kram kramAnnonsera här »