Husrenovering Steg 1

Hej vänner!
 
Första semesterdagen här bjuder på gråmulet och regn men det gör inte oss så mycket då vi sedan tidigare planerat att dra igång första husrenoveringen dagen till ära. För ja, igår gick jag på semester och nu väntar fem veckors ledighet. Helt fantastiskt. Men, husrenovering var det vi skulle prata om nu ju. Vårt hus är egentligen inget renoveringsobjekt utan fungerar precis som det är men vi delar inte smak med de gamla ägarna på allting så golvet bestämde vi redan på första visningen att det måste bytas ut. Först ut är vardagsrummet där golvet ska bytas och väggar och tak ska målas. Renovering light med andra ord även om det är ett stort rum där vi både kommer ha soffa och matbord när det är klart sedan. Så småningom ska även golven bytas i köket, hallen och alla sovrum men ett rum i taget och vi får se hur långt vi hinner under semestern - det beror lite på vädret. Blir det en solig sommar får resterande renoveringen vänta till hösten. Underbart skönt att inte ha någon stress utan att ta lite här och lite där.
 
 
Det svarta golvet kommer att bytas ut mot ett ljust traditionellt ekgolv. Jag var först inne på ett ljusare träslag men vi har nu kommit fram till att ek känns rätt och klassiskt. Jag har tagit bilder på hela rummet och tänkte visa er före och efter sedan när det är klart.
 
Imorgon ryktas det om sol igen - det välkomnar vi! Har ni en fin helg och/eller semester?
 
Kram kramKommentarer
Annika

Funkar det inte att lägga det nya golvet ovanpå det gamla? Kan spara en del tid å jobb.

Annika

Funkar det inte att lägga det nya golvet ovanpå det gamla? Kan spara en del tid å jobb.

Svar: I köket kommer vi att göra så 😊 I vardagsrummet var det bäst att riva ut det gamla först 👍🏼
Malins Blogg

Matilda

Jobbhelg, så nu börjar jag "helgen" med en löprunda och ett simpass! 👊😁

Svar: Lät härligt det med, i alla fall löpningen och simningen ;)
Malins Blogg

Åh vad mysigt att få sätta er egen prägel på huset :)

Jag sitter ute i solen och avnjuter min jobbrast innan jag kör på med de sista timmarna innan jag tar semester :) härligt!

Svar: Åh vad härligt! Njut semestern du också nu :)
Malins Blogg

Jag vill också göra om hemma, så roligt!!

Svar: Ja, i alla fall när det blir klart, hihi :)
Malins Blogg

Helena

Jag førstår verkligen din hus kænsla! Vi køpte hus før ett år sen efter 8 år och 2 barn i lægenhet och vilken huslycka man får då! Barn som springer in å ut med vænner och små(?) prosjekt att hålla på med inne och ute,de ær fantastisk!
Spænnande och følga er renovering och husplaner,vi skall snart pigga ut och renovera hela grovkællaren till boende areal,pju,så ær skønt och ladda med 4 veckor semester først;)

Svar: Ja, helt enig med dig! Speciellt den där känslan med att barnen kan springa ut och in, den är oslagbar! Njut semestern nu!
Malins Blogg


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »