Härlig kvällstur

Hej vänner!
 
Jag lämnade in min cykel på service hos Sportson här i Sundsvall igår och gissa vilken hjälm de hade hemma? Precis den jag spanat på och googlat ihjäl mig efter. Jag föll för den turkosa till sist och det känns så rätt men tyvärr så började den trycka för mycket mot pannan en timme in i kvällens tur. Så det lutar mot att jag måste köpa en annan modell ändå, förmodligen herrmodellen som finns i större storlekar, men då finns den ju inte i den turkosa färg jag kärat ned mig så i. Hej i-landsproblem men tyvärr inte så mycket att göra åt - precis som jag skrev i mina hjälmtips här om dagen så får hjälmen inte trycka och skapa spänningshuvudvärk. 
 
 
Vi fick hur som helst en härlig tur ikväll jag och Andreas. Han köpte ny cykel i söndags så detta blev riktiga premiärturen även om vi tog en minitur i söndagskväll också. Med två och en halv vecka kvar till Fjällturen känns inte formen på topp men jag har ju egentligen som mål att bara ta mig runt och njuta av det. Svårt att ställa hårdare krav på kroppen än så efter detta sjukdomsår. Men tävling är ju alltid tävling och jag känner nu när det närmar sig att jag ju vill prestera bra, hihi! 
 
 
Älskar att jag fått med mig Andreas på cyklingen också - det är så härligt att ha ett gemensamt intresse på detta vis. Vi hade ju träningen sedan innan men sen jag blev sjuk och inte kunnat träna som förr har vi inte kommit iväg tillsammans på det vis vi gjorde förra sommaren. Så det är verkligen kärlek på cyklingen tillsammans!Tips att tänka på vid köp av cykelhjälm

Hej vänner!
 
Jag sitter och spanar på nya cykelhjälmar då min nuvarande är under all kritik. Den har över tio år på nacken och skulle egentligen bytts ut för länge sedan. Dock så är det inte bara att byta hjälm då jag vill att den ska vara CE-godkänd och ha MIPS inbyggt i sig. Det senare är mot roterande slag vilket ofta sker vid cykelolyckor. Efter att ha googlat olika test så har jag kommit fram till att en Grio Mips Feather verkar passar mig bra. Säkerheten är A och O men jag gillar utseendet på dessa vilket för mig också är viktigt - jag vill trivas i min hjälm! 
 
Nu är frågan vilken färg? Tyvärr verkar den inte säljas i butik här i stan så jag får beställa en och på svenska sidor har jag enbart hittat den svarta och den turkosa. Jag gillar den turkosa bäst men Andreas tror jag kommer tröttna och tänker att den svarta är mer lättmatchad om vi nu ska tänka så vilket jag också ser poängen i. Hade den vita funnits hade det nog blivit den. Vad röstar ni på - turkos eller svart?
 
Tips att tänka på när du ska köpa ny cykelhjälm
 
- Se till att hjälmen sitter bra på huvudet. Den ska inte glappa någonstans men den får heller inte trycka och ge spänningshuvudvärk. Hakbandet ska sitta fast under hakan men får inte trycka så att det blir obekvämt. Det ska finnas reglage i nacken så att du kan passa in hjälmen exakt efter ditt huvud. Sitter inte hjälmen bra på huvudet spelar det ingen roll hur många säkerhetstester den gått igenom.
 
- Se till att hjälmen täcker över bakhuvudet, pannan/hjässan och tinningen.
 
- Hjälmen ska vara CE-märkt (CE EN 1078 för vuxna) och helst även MIPS-märkt. Läs dock gärna tester innan köpet, det finns hjälmar som är MIPS-märkta men som ändå fått dåliga betyg mot just rotationsvåld när de testats i labb.
 
- Hjälmen ska gärna vara lätt så att du orkar bära den i många timmar och ventilationshål är att rekommendera.
 
- Du ska trivas i hjälmen! Trivs du i hjälmen blir den använd så både din känsla för hjälmen men även det utseendemässiga är viktigt. 
 
Ovan nämnda tips är bra riktlinjer att gå efter vid köp av ny hjälm. Tipsen fungerar såklart lika bra till barn, där gäller dock märkningen EN 1080 som då har grönt spänne. 
 
Psst...Tryck gärna på lilla hjärtat här nedanför om ni gillade tipsen. Tack!Ett år tillsammans

Hej vänner!
 
Ja, idag firar vi ett år tillsammans jag och Andreas. Fjärde juni var dagen han klev in på gymmet och vi träffades allra första gången men 26 juni är datumet för första dejten. Om man nu kan räkna att ses på krogen efter en AW med mina kollegor som en dejt, haha! Ett år tillsammans där det stormat mycket på grund av min sjukdom men där kärleken stått fast hela vägen. Jag blir mer och mer kär i denna norrlänning för varje dag som går, för ja, Andreas är norrlänning på riktigt även för en Jämtlandstjej som mig. Han är uppvuxen i självaste Lappland och har en sån där mysigt norrlandsdialekt som jag smälter av. Evigt tacksam att han flyttade för Sundsvall för många år sedan och att våra vägar korsades vid den tidpunkt som det var meningen ♥
 
 
Igår kväll åkte vi en sådan mysig tur med bilen för att spana in Skatan och Galtström som är två av de alla underbara kustpärlor vi har här ute. Jag älskar när vi tar bilen och åker runt och spanar helt utan mål. Tillslut hamnade vi ändå i vårt vackra Juniskär där vi parkerade bilen och sedan slog oss ner en stund vid klipporna. En lugn och harmonisk kväll med bara vi två ♥En fantastisk Midsommar

Glad Midsommardag kära bloggisar!
 
Vi firade igår en idyllisk midsommar tillsammans med våra kära vänner. Runt lunchtid droppade de in en efter en och vi började med sill- och laxlunch hos oss innan vi begav oss till firandet på festplatsen här i Juniskär. Där fick barnen hjälpa till att klä midsommarstång, dansa runt stången samt fiska fiskedamm innan vi knatade hemåt för jordgubbstårta och kaffe. Därefter avlöste maträtternva varandra samtidigt som barnen sprang ut och in, in och ut hela kvällen lång. Jag tror inte vi haft eller varit på något riktigt traditionellt midsommarfirande sedan Jolie föddes och det sista hon sa innan hon somnade sent igår kväll var att det här var hennes bästa dag någonsin. Tror ni det värmde mammahjärtat? Hihi ♥
 
 
Det enda vi inte riktigt hade tur med var vädret, eller egentligen var det varmt och härligt men det låg ett tjockt dis över hela Juniskär samtidigt som vi fick bilder och rapporter om att det bara 3km bort åt samtliga väderstreck var strålande solsken hela dagen. Lite komiskt samtidigt som det kunde vart mycket värre och vi ändå fick en underbar midsommarafton som jag aldrig skulle viljat spendera någon annanstans på något annat vis. Att dessutom hela gänget, det vill säga Madde & Micke med kids samt Jonte & Carro med lilla Saga på 4 veckor, sov över hos oss. Ja, jag är så glad i hjärtat!Tips om Fototips

Hej vänner!
 
Jag måste tipsa er om ett fototips, eller snarare redigeringstips, som fungerar även för oss amatörfotografer som vill piffa till våra bilder litegranna. Min vän Madeleine skrev nämligen detta inlägg igår så jag var tvungen att testa det och vad det lilla gör stor skillnad för bilderna! Jag redigerar mina bilder i PhotoScape och det gick hur bra som helst att applicera Maddes tips i det programmet. Sen fotar jag dock fortfarande i JPEG och inte i RAW trots tjat från min kära vän, men det steget kanske får bli nästa steg att ta senare i sommar, hihi!
 
Vill ni se hur jag fick bort det skarpa "grön/gula" i bilderna så hittar ni Madeleiens tips i hennes blogg!
 
Till vänster efter redigeringen och till höger före. Jag har långt kvar men kul att försöka och även börja förstå vad jag gör och inte bara gå på chans, hihi :)
 
Denna lilla fröken och jag spenderade för övrigt hela dagen hos läkaren igår. Hon hade hög feber igår när hon vaknade och hade så ont i nacken så hon knappt kunde röra den. Efter att ha pratat med 1177 blev vi hänvisade akut in och tur var det för hon har en rejäl infektion i kroppen. Antibiotika is on och förhoppningsvis ska hon bli frisk nu efter veckor med feber till och från. Redan idag är hon så mycket piggare vilket lättar mammahjärtat ♥
 
Kram på er!En viktig kväll

Hej vänner!
 
Efter en lång jobbdag kände jag att kvalitetstid med Jolie var ett måste ikväll. Jag var hemma från jobbet först klockan 18:45 men skyndade då att att kasta i mig maten så lagom till klockan 19:00 var vi ute i trädgården jag och Jolie. Vi planterade blommor som vi köpte i helgen och trots mina ogröna fingrar och kunskap på minusnivå så var det riktigt mysigt. Precis lika mysigt som när vi gick och valde dem tillsammans igår. Nu återstår att se om de överlever men för stunden står de fina runt om på vår fina trädgårdsframsida.
 
 
Tomatplantan köpte vi färdig på IKEA och blommorna är inte så matchy-matchy men jag är varm i hjärtat att samtliga är valda av Jolie och det hon tycker är fint. Blomintresset har hon helt klart ärv att farmor och mormor, jag gillar egentligen inte alls att hålla på men jag gillar att ha det fint och att umgås med Jolie så det blir ju win-win i slutändan då, hihi!
 
Har ni gröna fingrar? Speedy Weeks

Men hej på er!
 
Är det bara jag eller rusar veckorna förbi nu på sommaren? Det var ju söndag igår? Eller? Två veckor kvar till semester för min del så fram tills dess får tempot gärna forsätta högt, sen kan vi bromsa in lite, hihi!
 
Tisdagen i Östersund blev en lång men väldigt givande dag. På förmiddagen spelade jag in en PT-film och direkt efter det hade jag tester med en PT-kollega i Östersund som hjälper mig med min träning nu, ska berätta mer om det vid senare tillfälle. Efter lunch sedan påbörjade jag en Human Element-utbildning som jag kommer att gå i sex månader framöver tillsammans med mina kollegor. Det ska verkligen bli så spännande och lärorikt!
 
Den långa dagen i tisdags satte dock sina spår så gårdagen handlade mest om att överleva. Typ så. Idag har dock krafterna varit tillbaka och det firade jag med att premiärcykelpendla in till jobbet. Bilvägen är det 17 kilometer men jag hamnade några kilometer över det idag på grund av diverse felcyklingar, haha. Jag hann dock i tid in till jobbet och med några kilometer extra i benen känns det bra så här med facit i hand. 
 
 
Jag mår så himla bra när jag sitter på cykeln. Det är en sådan frihet att kunna träna hårt utan att ha ont i min skada. Glad in i själen. Kommer älska min väg in till jobbet framöver som går längs grusvägar och stigar i skogen med havet alldeles intill nästan hela vägen. Målet är att cykla till jobbet två dagar i veckan så här i början.
 
Kram på er!Sommaravslutning

Hej vänner!
 
Vi har precis kommit hem från sommaravslutningen på Jolies förskola. De ordnar det så fint varje år med att man har med sig picknick så alla föräldrar sitter på filtar medan barnen uppträder så fikar man tillsammans med barnen efteråt. I år var vi ett riktigt stort gäng med Andreas, Jolies pappa med sambo, hennes lillasyster samt farmor och farfar. Alla var där för Jolies skull och det gör mig så glad i hjärtat ♥
 
Jolie och hennes vän A med fina sommarkransar som de gjort själva ♥
 
Nu har jag precis satt in en makaronipudding i ugnen - en sådan där bortglömd favorit som är så enkel att slänga ihop när planeringen varit dålig. Blev en liten man-tager-vad-man-haver-låda av det med både bacon och köttbullar så vi får se hur det blir.
 
Siktar på tidigt i säng ikväll då jag ska till Östersund imorgon med jobbet. Sista svängen innan sommaren och semestern. Alltid kul att jobba på annan ort samtidigt som det ändå är en resa på 18 mil enkel väg så det blir en lång dag imorgon.
 
Har ni haft en fin start på veckan? Lovely

Hej vänner!
 
Nu tjatar jag, jag vet, men detta med huslivet alltså. Wow så jag älskar det! Idag har vi fått massa gjort samtidigt som vi egentligen inte gjort någonting och det är just det jag älskar. Jag har krattat gräsmattan efter en klippning och Andreas har fixat med garaget. Vi har pysslat på och varit ute men samtidigt varit hemma - en underbar känsla att jämföra med lägenhetslivet då det alltid blir ett projekt så fort en ska utanför dörren. Och Jolie, som hittat en ny vän i granntjejen, de har sprungit fram och tillbaka mellan våra gårdar och lekt hela dagen. Lovely, för att använda ett ord som jag missbrukade för några år sen, haha!
 
En liten sväng har vi faktiskt varit iväg också. Andreas och Jolie skulle klippa sig idag hos A's syster som är frisör så de fick ta bilen och jag passade på att transportcykla över skogen både dit och hem. Med drygt en månad kvar till Fjällturen känner jag att jag måste börja samla kilometer och mil utomhus då det är stor skillnad jämfört med spinningcykeln i gymmet. Jag börjar få lite mer koll på att cykla stigar samtidigt som jag känner att ju mer jag vågar öka farten ju närmre kommer jag min första vurpa, haha. Men någon gång måste ju vara den första även för det gissar jag.
 
 
Jag köpte en ny cykeltröja i Åre för några veckor sedan. Den är i 100% merinoull från Specialized och superskön mot kroppen. Idag var det dock lite för kallt att cykla med bara armar så en favorit från Röhnisch fick rycka in under den. 
 
Lördagskramar från mig!Florens

vHo ho i stormen!
 
Ja, jisses vad det har blåst här idag. Det är fortsatt blå himmel och strålande solsken men vindarna har varit och är fortfarande kraftiga. Hoppas det lugnar ner sig lite tills imorgon då jag planerat att ta min första cykelpendling in till stan. Känns som att det kan bli småtungt om jag inte har vinden med mig, haha :)
 
Idag efter jobbet plockade Andreas upp mig så åkte vi ut till Birsta och butikerna där för att leta rätt på trädgårdsmöbler vilket var lättare sagt än gjort. Vi har spanat på nätet tidigare men inte hittat något klockrent men tänkte att väl på plats så borde vi ju falla för något. Turen gick idag Jysk-Trademax-Rusta-Jysk-Ikea-Rusta. Ut och in, in och ut i butikerna. Antingen var bordet rätt och stolarna fel eller tvärtom. Tycker överlag det var rätt konstiga kombinationer i butikerna faktiskt och att vi ville ha ett bord med plats för minst sex stolar gjorde utbudet väldigt mycket mindre. Tillslut föll vi dock för vår egen kombination med bordet nedan från Rusta och ett par stolar från IKEA. Vi är ännu inte helt säkra på hur det kommer se ut på plats på terassen så vi tänker att vi får ställa upp det imorgon och kika och i värsta fall lämna tillbaka. Men jag hoppas det blir lika bra som vi tänkt oss!
 
Bild lånad från Rusta
 
Klockan tickar på här så jag ska hoppa i duschen nu och sedan väntar sängen. Har en rolig arbetsdag framför mig imorgon med ett spännande möte på dagen och personalmöte på kvällen för att sedan avsluta med en AW på APA med mina kollegor.
 
Kvällskramar!Fantastisk Nationaldag

Glad Nationaldag kära bloggisar!
 
Vi har haft en fantastisk nationaldag i den härliga sommarvärmen och firat den så där alldeles lagom med vårt bästisgäng. Flaggan hissades på förmiddagen om än inte klockan 08:00 på morgonen och Jolie och Andreas skötte ju det där alldeles utmärkt. Mamman här fotade i stället men själva hissningen fick jag inte fota då den bestämt skulle filmas med Jolies iPad. Hon har verkligen ärvt fotointresset från mig och fotar flitigt litet som smått. Det är så kul att gå igenom hennes bilder och se dem ur hennes perspektiv!
 
 
Efter lunch kom våra vänner ut till oss och sedan körde vi altanhäng hela eftermiddagen med den obligatoriska jordgubbstårtan dagen till ära. Barnen sprang in och ut, ut och in, klättrade i träd och lekte på hela dagen. Har jag sagt att jag älskar huslivet? Hihi!
 
 
Strax innan middagstid for vore vänner in mot stan igen och vi hann precis få i oss middagen innan nästa besök knackade på dörren. A's föräldrar kom då med både rabarberplantor som vi satte ut i trädgården men även en nybakad rabarberpaj som fortfarande var så där rykande varm. Mums!
 
Det känns som vi gått in lite i semestermood redan trots att det är ytterligare än jobbmånad som väntar innan vi är där på riktigt. Men jag tar det som ett bra tecken att vi njuter och slappnar av om dagarna. Nåja, så mycket man nu kan slappna av när halva huset fortfarande står i flyttkartonger, haha :)
 
 
Avslutar med en bild på mig och min Andreas. Älskar den här mannen som gör allt och lite till för mig och Jolie. Tänk att vi i dagarna firar ett år tillsammans!
 
Kram på er och hoppas att ni har haft en lika fin dag som vi har ♥Att fota manuellt

Hej vänner!
 
Jag har länge, eller egentligen så länge jag ägt min senaste Canon, fotat på med inställningen AV. Det vill säga att jag ställt in det mesta på kameran själv men låtit kameran ställa in själva slutartiden. Igår pushade dock min kära fotograf till vän mig att våga börja fota helt på M och ställa in även slutaren själv. Det var ju faktiskt inte alls så svårt som jag inbillat mig även om det kommer vara lite tidskrävande för mig nu i början. Men nu när jag fått en liten fotolektion och förstår kameran bättre så är det ju bara att öva, öva och öva så sitter det förhoppningsvis snart. Hon tipsade mig även om ett nytt objektiv som jag såklart vill ha direkt nu och helst igår, haha. Jag funderar faktiskt på att sälja min Olympus då den i slutändan inte var någonting för mig ändå. Jag vill fota med en riktigt systemkamera alternativt mobilen när kameran inte är med. Är ni någon som är intresserad av Olympusen så är det bara att hojta till :)
 
 
Vi körde en spontan grillkväll här hemma igår med kära vänner som kom ut till oss från stan. Dock hade vi visst inga trädgårdsmöbler grillpremiären till ära men filtar och picknickstyle gick ju bra det med. Jag älskar verkligen kvällar som igår, de där spontanta och lättsamma, och jag hoppas sommaren kommer att bjuda på många fler sådana.
 
I förmiddags åkte vi in till stan för att hämta hem Jolie och sedan har vi kört hemmahäng hela dagen lång. Jag och Jolie har målat om ett bord tillsammans och vi har fått besök av en liten bebis som endast är några dagar gammal. Så himla mysigt och en glömmer ju hur små de faktiskt är när de är så där alldeles färska. Magiskt.
 
Nu laddar vi om för nationaldagen imorgon som vi brukar försöka fira ordentligt varje år. Eller inte som norrmännen men med flagga och jordgubbstårta i alla fall. Apropå flagga så blev vi visst med flaggstång då den följde med huset så imorgon ska vi få hissa den för första gången. Spännande säger hon som inte har hissat en flagga sedan scouterna för en sisådär femton år sedan, hihi!
 
Kram på er ♥Well, Hello World!

Ja, men hej världen! 
 
Det är så jag känner idag efter att ha vaknat till liv efter ett dygns magsjuka. Jag har inte varit magsjuk på fyra år och har i ärlighetens namn glömt hur dålig en faktiskt blir. Min första misstanke var att jag ätit något dåligt men då Mattias ringde och berättade att Jolie kräkts hela natten till torsdag så förstod jag att så inte var fallet. Det verkar dock ha stannat vid en omgång för både mig och Jolie. Nu håller vi alla tummar att det dröjer minst fyra år till nästa gång igen för både mig och lillhjärtat. Feber åker hon på var och varannan vecka men just magsjuk har hon bara varit en gång tidigare och det var för tre år sedan. Så ja, låt det fortsätta så tack.
 
 
Min plats har idag varit här i skuggan spanandes på A som klippt vår "lilla" gräsmatta. Vi akutköpte en gräsklippare på Blocket av en så trevlig gubbe som hade minst tio på lager hemma i garaget. En riktig karaktär så att säga men bara till det positiva - tänk vad tråkigt det vore om vi alla skulle vara lika? 
 
Nu är Andreas i väg och köper oss en grill och lite annat smått vi behöver. Kanske det kan bli grillat till middag redan ikväll? Min matlust är väl inte på topp än men lite kyckling och sallad kan jag tänka mig.
 
Kram på er och trevlig fredagskväll!Att hitta hem

Hej vänner!
 
Att få komma hem till detta efter en elva timmars arbetsdag. Jag får nästan nypa mig i armen då det fortfarande känns overkligt men SÅ fantastiskt att detta faktiskt är vårt. Det känns så himla rätt i hjärtat och meant to be!
 
 
Visst är det vackert? Att vi till på detta bara har 400 meter ner till havet känns så priviligerat. Jag tror att en del av mig omedvetet saknat att bo i lugnet ända sedan jag flyttade från Åre 2010 och nu känns det som att en missad pusselbit har fallit på plats. Som att mitt inre blivit stillat och lugnt. Det låter djupt men det är en underbar känsla!
 
 
Tror vi att vi har ogräsrensning på schemat till helgen? Hihi! Det är så mycket nytt att tänka på samtidigt som det är superkul. En gräsklippare måste köpas in och likaså ett gäng garderober, hyllor till badrum och kök. Vi funderar på vart de som bodde här innan gjort av alla sina grejer? Det är liksom lite lätt förvaringsbrist här. De närmsta dagarna och veckorna kommer gå till att fixa med sådant praktiskt. Därefter börjar det roliga med att piffa och fixa som vi vill ha det. Huset är inte i behov av någon renovering utan vi kommer göra lite enklare saker som att måla om väggar, byta golv och bygga en terass på baksidan då vi "bara" har två på framsidan nu. Det känns helt perfekt att kunna välja små projekt då och då men inte vara tvungen till något större. Precis som jag vill ha det.
 
 
En av tre jobbdagar denna vecka är nu gjord innan en långhelg väntar. Jag längtar så, vill ju som bara vara hemma och pyssla på hela dagarna nu. Kanske är en övergående känsla men just nu är den underbar och det ska jag njuta av.
 
Kram på er!Annonsera här »