Speedy Weeks

Men hej på er!
 
Är det bara jag eller rusar veckorna förbi nu på sommaren? Det var ju söndag igår? Eller? Två veckor kvar till semester för min del så fram tills dess får tempot gärna forsätta högt, sen kan vi bromsa in lite, hihi!
 
Tisdagen i Östersund blev en lång men väldigt givande dag. På förmiddagen spelade jag in en PT-film och direkt efter det hade jag tester med en PT-kollega i Östersund som hjälper mig med min träning nu, ska berätta mer om det vid senare tillfälle. Efter lunch sedan påbörjade jag en Human Element-utbildning som jag kommer att gå i sex månader framöver tillsammans med mina kollegor. Det ska verkligen bli så spännande och lärorikt!
 
Den långa dagen i tisdags satte dock sina spår så gårdagen handlade mest om att överleva. Typ så. Idag har dock krafterna varit tillbaka och det firade jag med att premiärcykelpendla in till jobbet. Bilvägen är det 17 kilometer men jag hamnade några kilometer över det idag på grund av diverse felcyklingar, haha. Jag hann dock i tid in till jobbet och med några kilometer extra i benen känns det bra så här med facit i hand. 
 
 
Jag mår så himla bra när jag sitter på cykeln. Det är en sådan frihet att kunna träna hårt utan att ha ont i min skada. Glad in i själen. Kommer älska min väg in till jobbet framöver som går längs grusvägar och stigar i skogen med havet alldeles intill nästan hela vägen. Målet är att cykla till jobbet två dagar i veckan så här i början.
 
Kram på er!Kommentarer
En Vän

ETT LITET MEDDELANDE FÖR ATT BELYSA MOBBNING OCH STÖTTA DE UTSATTA:

Våren 2011 sade en 61-årig kvinna upp sig från sitt jobb på Prevent i Stockholm där hon arbetat i hela sitt liv för att Jessica Nilsson Frisk, en tjej född 1981 som ändå bara arbetade där i några år, tillsammans med sina kollegor hade hjälpt en utomstående, dömd kriminell sprutnarkoman att förtala och mobba kvinnans jämnårige son där på en oerhörd nivå bakom ryggen på henne under flera års tid. Bägge hade varit jättesnälla mot henne själva. Sonen hade precis önskat henne God Jul när allt uppdagades. När detta framkom, ljög Jessica även och påstod sig ha blivit hotad av sonen. Den nya VD:n sen endast två år, Maria Schönefeld, och även Jessicas egen chef Mats Quist, hjälpte gruppen sprida förtalet ytterligare när det hela slutligen framkom. De ljög sen ända till slutet när facket kom in för att hjälpa kvinnan. VD:n försökte t.o.m. lägga hela skulden på sonen för att ingen skulle få veta sanningen om mobbningen.

Den äldre kvinnan mådde så fruktansvärt av detta att hon först blev sjukskriven och sen sade upp sig. Hon hade då arbetat där i 41 års tid - ända sen hon var 19 år gammal, varit anställd längst av alla och hade bara fyra år kvar tills pensionen. Sonen var lätt förståndshandikappad, hade blivit mobbad hela sitt liv och mådde redan väldigt dåligt, det visste alla. Moderns jobb var det enda och sista ställe där han inte hade upplevt att folk var elaka mot honom och alltid hade känt sig trygg. Han hade hälsat på där ända sen han var liten.

Jessica själv stod helt utanför hela tiden. Var inte ens med på ett möte. Hon bad inte ens om ursäkt när kvinnan berättade hur fruktansvärt hon mått av hennes förtal och att det var det absolut värsta hon varit med om i sitt liv och den värsta mobbning sonen utsatts för.

Den då 50-årige narkomanen, som tidigare arbetat där som vaktmästare och som andra anställda visste brukade droger även på arbetstid, vägrade den nya VD:n veta något om med motiveringen att hon varken träffat honom eller ens visste vem han var. Han fortsatte därför besöka jobbet drogpåverkad även långt efter att kvinnan sagt upp sig och var lika välkommen fortfarande. Han är dömd och finns med i Lexbase.se. Prevent jobbar just för att skapa en bättre arbetsmiljö, få ned olycksfall och motverka mobbning. Nu drivs det av en ledning som hjälper utomstående kriminella narkomaner att förtala de anställdas barn.

Uppmanar alla som tar avstånd från mobbning och maktmissbruk mot de redan svaga och utsatta, att ta avstånd från www.prevent.se och dess ledning!

» ISA

gud vad skönt att du hittat en motionsform nu som funkar och som du gillar! vardagsmotion det där ju :)


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »