Återbesök Ortopeden

Hej vänner!
 
Har ni tagit långhelg eller jobbar ni precis som jag på fredag? En fyra-dagars-ledigt hade varit skönt kan erkännas samtidigt som det alltid känns lyxigt med en ledig dag mitt i arbetsveckan. Särskilt med vädret som nu är över vårt avlånga land. Jag har inte hunnit njuta så mycket än så länge av det men imorgon har vi planerat heldag utomhus så då ska energin laddas för fullt!
 
Idag har jag varit hos ortopeden på ett återbesök. Jag vet inte om jag nämnde att jag var där innan jul? Det var ju så mycket annat då med epilepsikarusellen. Hur som helst, efter nya undersökningar är jag nu vidareremitterad till en höftspecialist i Stockholm som i sin tur kommer att ta ett beslut om jag ska opereras eller inte. Jag har tidigare varit livrädd för en operation då jag fått sådana komplikationer efter mina två senaste men nu hoppas jag tvärtemot att de tar beslut att öppna upp för att kika hur det står till med mina höfter/ljumskar. Håller ni tummarna med mig?
 
 
Något annat jag längtar till är så mycket mer ytligt men det är min nästa frisörtid. Jag kapade ju en bra bit när jag var där i början på mars och nu är planen att kapa ännu mer. En lång page tror jag det får bli. Och en rejäl urtunning på det. Hur snyggt jag än tycker att det är med långt hår och lockar så har jag inte tiden att sköta det på det viset mer en ett par gånger per månad. Så hellre kortare och vardagssnygg jämt än supersnygg en till två gånger per månad tänker jag. Om ni förstår hur jag menar?Kommentarer
» Simon

Jag håller tummar och tår! ^^

Svar: Tack Simon!
Malins Blogg

Intressant, men förstår att det varit jobbigt för dig. Jag är också fysioterapeut inom kvinnohälsa och har varit en del i kontakt med Tomas om hans arbete med långvarig bäckensmärta. Det är alltså inte en FAI du har, om jag förstått det rätt? En labrumskada?
Jag är supernyfiken på vem det är du ska träffa och vad dene eventuellt ska göra!

Långvariga bäckenbesvär är så himla kluriga, jag har haft flera patienter ä jag fått läsa på och försökt förstå, om just höftsmärta som uttrycker sig som bäckensmärta efter graviditet (en del av resultatet finns bland annat här: http://bakingbabies.se/2016/02/07/smarta-i-hofterna-efter-forlossning/ )


Svar: Jag har läst lite i din blogg faktiskt, superbra läsning!
Jo, vi (jag och Thomas) misstänker att det är FAI men förmodad tillhörande labrumskada. Ortopederna är dock oense. Varit till två stycken där den ena säger solklart fall och den andre är mer skeptisk till det. Svårtydda röntgenbilder så inte helt enkelt. Men vi jobbar vidare på ett par olika spår :)
Malins Blogg


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »