DUBAI - Tips mottages!

Efter otroligt mycket velande, eller snarare tänkande, fram och tillbaka klickade vi igår äntligen på den magiska boka-knappen. Om två månader säger vi hej till Dubai!
 
De senaste månaderna har vi kikat på resor fram och tillbaka och jag snöade ganska snabbt in på Dubai/Förenade Arabemiraten då det kändes klockrent både i restid från Sverige, väder och plånbok. Det är dock det sista som fått oss att fundera både en och två och tre gånger innan vi bokade. Att köpa hus är ju en sak men första året tillkommer många olika kostnader - stora som små. Men efter ett lätt ö-råd bestämde vi oss tillslut för att boka och det känns som en lättnad och så GALET skönt. Mitt sjukdomsår har verkligen satt sina spår på hela familjen för självklart drabbas även anhöriga, och allra mest Andreas då, så det känns så fantastiskt och underbart att vi nu ska få en vecka tillsammans alla tre när vi behöver det som mest. Längtar och ser framemot resan så himla mycket!
 
 
Vi har valt att bo ett par timmar utanför Dubai City. Ett barnvänligt hotell med all-inclusive. Fokus kommer verkligen att vara på Jolie, på återhämtning och på att bara få vara. Vi planerar dock att åka in till Dubai minst en gång under veckan så jag tar tacksamt emot tips på måsten och på vad som kan skippas. Spontant känner jag att jag väldigt gärna vill se Marinan och några av Dubais häftiga byggnader. Dubai Mall som är världens största shoppinggalleria lockar inte riktigt lika mycket. Hört att Afternoon Tea ska vara något utöver det vanliga i Dubai också? Spamma mig gärna med era erfarenheter!Kommentarer

Åh vad härligt! Det skulle inte vara så dumt med en resa till värmen.

Anna- mamma till Vincent och Alex

Vad härligt för er! Få sol och värme och extra tid för varandra. Stor kram!

Dubai är häftigt! Var där i somras. Bodde i närheten av Dubai Marina och det var superfint att promenera där på kvällstid. Ni gör rätt i att inte lägga massa tid på Dubai Mall, få det bara är ett gigantiskt köpcentrum. Det som kan vara kul att se där är väl fontänen. Kan även rekommendera strandpromenaden, JBR.

Åka till vattenlandet på Atlantis. Äta middag i Dubais "lilla venedig" som kallas mandidat jumeriah om jag inte minns fel. ÅH, älskar Dubai.

Anonym

Madinat - jättemysigt att äta middag på kvällen där! Wild Wadi - vattenland. Åka ut till Atlantis på palmen som någon skrev om :)

Nina

Vi var sååå nöjda med vår vecka i Ras Al Khaimah norr om Dubai men hade önskat att vi stannat längre för vi hann aldrig ta oss till Dubai. Vi gjorde några sightseeing-turer i närområdet men det var inte så skoj för vår 3,5-åring och 1,5-åring (den sistnämnda blev dessutom åksjuk i den kvalmiga taxin). De ville bara bada på det fantastiska hotellet 😉 Ska vi dit fler gånger blir det 10-14 dagar med någon avslutande natt i Dubai.


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »