11 dagar till start

Hej vänner!
 
Med 11 dagar till start av Lidingölöppet MTB så börjar faktiskt lite nerver att komma. Ifjol, när jag cyklade mitt första lopp, var jag inte särskilt nervös då jag hade haft ett tufft sjukdomsår bakom mig och jag i princip hade noll krav på min kropp. Men i år, ja, då förväntar jag mig faktiskt att kroppen ska svara på något sätt. Frågan är hur hårt jag kan pressa den? Vad är rimligt? 
 
Det här med att sätta en tid är jättesvårt när en inte cyklat loppet förut. Jag har dock hört att Lidingö MTB ska vara väldigt kuperat och därmed krävande. Tyvärr är det lite av min akilleshäl då jag har svårt att träna mina ben till max på grund av min skada i ljumsken. Men, det är inget jag varken vill eller tänker skylla på utan jag är inställd på att göra bästa möjliga tid efter mina förutsättningar.
 
Är ni någon som cyklat Lidingö MTB 23km? Jag har tänkt för mig själv att två timmar borde vara rimligt att ta det på. Jag cyklade Fjällturen 30km på 2:02, den banan är ju mycket uppför då det är fjällmiljö men det är lika mycket nedför där en får en hel del gratis. När jag kikar tidigare års resultat är tiderna dock betydligt snabbare, men det säger ju inte så mycket då en inte vet något om personen som suttit på cykeln. Klurigt!
 
 
Cykeltimmarna utomhus har ökat drastiskt för mig de senaste veckorna. Det här med ljusa kvällar alltså, en hinner ju så galet mycket mer. Dessa bilder är från i förrgår då jag och Andreas skulle ut på en kort kvällstur strax efter sju på kvällen. Vi var hemma strax innan nio och hade då tagit oss 4km totalt, haha. Vi utforskade nya stigar, genade över ett halhygge och var helt plötsligt vilse i skogen utan någon cykelbar stig, eller ens stig, så långt ögat kunde nå. Det blev med andra ord inte så mycket cykling då utan mer bära cykeln över stock och sten genom snår och myrar. Dock var det superhärligt ändå - att röra sig i skog och mark med han jag älskar mest, kan inte bli annat än underbart? Kommentarer

Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »