Att välja barnvagn

Ni som har hängt med i bloggen sedan Jolie var mini vet ju att jag då var riktigt Bugaboofrälst och det har inte förändrats genom åren - tvärtom har jag längtat efter att få äga och köra en Bugaboo igen. Till Jolie hade vi först en Bugaboo Cameleon för att sedan byta till en Bugaboo Bee+ när hon blev äldre och jag älskade båda två men Cameleon kommer alltid att ligga mig nära om hjärtat. 
 
Sedan förra barnvagnstiden har ju en nykomling i familjen Bugaboo dykt upp - Bugaboo Buffalo. Jag har fram tills nyligen tänkt att det till bebis i magen förmodligen blir just en Buffalo då den har många av Cameleons egenskaper men är lite mer terrängvänlig vilket skulle passa oss bra. Men efter att ha kikat på både Buffalon och Cameleon i butik samt provkört en väns Buffalo utomhus så är jag så osäker och velig. När jag kände och klämde på Cameleon så kom kärleken tillbaka direkt och jag älskar varenda detalj med den. Medan jag tyckte att Buffalon i jämförelse kändes rätt stor och klumpig. Fördelen med Buffalo som jag ser det är de stora svängbara hjulen framtill - Cameleon har enbart små svängbara hjul eller stora fasta terränghjul/vinterhjul. Cameleon är lite bättre på allt annat i mina ögon. Försöker dock tänka objektivt med att när jag hade Cameleon sist bodde jag i stan och nu bor jag ute på landet. Men å andra sidan levde jag rätt mycket friluftsliv även under stadstiden och upplevde aldrig att Cameleon var ett dåligt alternativ.
 
Nu när jag skriver det så här svart på vitt så låter det ju som att jag bestämt mig redan, haha, men det jag har faktiskt inte även om jag helt klart har en favorit. 
 
Ni som ägt både Cameleon och Buffalo, vilken förespråkar ni och varför?
 
Bugaboo Cameleon
 
 Bugaboo BuffaloVår lilla groda

Hej vänner!

Dagarna, veckorna och graviditeten springer iväg så snabbt här och jag hinner inte riktigt med mig. Jag har så mycket jag vill blogga om, både för att dela med mig men också för att spara för framtiden för min egen skull, men just nu hinner jag inte med hälften av det jag vill skriva om och berätta. 
 
Idag väljer jag därför att berätta om det störta just nu och det är vårt rutinultraljud som vi var på i onsdags. Vi hade innan dess gjort två tidiga ultraljud men de var mer inriktade på mig än på bebis så detta ultraljud var väldigt efterlängtat. Jag var så nervös innan - speciellt för bebis lilla hjärta då det finns en förhöjd risk för hjärtfel när mamman har epilepsi. Vi fick träffa en jättelugn och bra läkare som snabbt lugnade oss med att hjärtat på bebis såg så bra ut. Hjärtat var det första hon kollade innen hon gick vidare till den vanliga undersökningen, jätteskönt ♥
 
 
En liten avvvikelse hittades dock så vi ska få göra ett nytt ultraljud om två veckor. Min magkänsla säger att allt är fint med bebis men det ligger såklart i bakhuvudet att inte allt såg perfekt ut direkt. Vi hoppas och ber att det ska göra det på nästa ultraljud som idag alltså är en och en halv vecka bort. Utöver det kommer vi göra ytterligare tillväxtultraljud från vecka 28 och framåt och det har vi vetat om sedan vecka åtta. Jag har komplikationer i magen som kan störa bebis tillväxt men det får vi ta där och då om det blir så.
 
Just ja, vi blev flyttade två veckor framåt också. Så från att vara i vecka 19 hamnade vi helt plötsligt i vecka 21. Beräknad födsel gick från 14 januari till 2 januari. Jag är dock lite skeptiskt till detta då det helt enkelt inte finns en chans att jag kan blivit gravid efter dessa datum men läkaren var bestämd - det är den 2 januari som gäller. Jolie är ju född den 3 januari så detta kan bli spännande gånger tre. Juldagarna, nyårsafton och Jolies födelsedag vill vi helst undvika, hehe :)
 
Så var det ju det där med om det var en lillebror eller lillasyster i magen. När vi frågade i slutet av undersökningen sa läkaren att hon trodde att det kanske är en lillebror. Dock var svaret så osäkert och flytande och hon ville inte kika efter en extra gång. Andreas är bombsäker på att det är en lillebror men jag är inte helt övertygad. Vi får se om jag vågar fråga igen på nästa ultraljud även om självklart det viktigaste är att bebis är frisk ♥Smultron på strå

Hej vänner!
 
Det där med att sätta smultron på strån - vilka barndomsminnen det väcker. Jag tror faktiskt att det är en sådan där grej som jag inte gjort sedan barnsben och det var så himla mysigt att göra det tillsammans med Jolie idag. Vi letade och plockade tillsammans, hon satte dem sedan på strået och åt upp alla själv. Som sig bör när mor och dotter är ute tillsammans. Hon lycklig över att mumsa på sina smultron, jag lycklig över att se hennes lycka ♥
 
 
Från den ena lyckan till den andra - imorgon ska vi göra rutinultraljud och jag längtar. Vi har gjort ett par medicinska ultraljud redan men de har mer varit inriktade på mig och min kropp, så jag ser framemot att få se lite mer av bebis imorgon. Jag känner bebis nästan varje dag nu men det ska ändå bli skönt att få se den och att allt, förhoppningsvis, ser bra ut med den. Kanske kan vi också få se om det är en tjej eller kille där inne? Vi är så nyfikna hela familjen!Skördelördag

Vi har sedan i mitten av juni kunnat skörda grönsaker, sallad och örter på löpande band från våra pallkragar och i mitten av juli tog vi upp den första potatisen. Jag är positivt överraskad både av hur enkelt det är att odla i pallkragar men också över hur mycket mat det faktiskt blir. Vi har haft tre pallkragar där vi i den ena enbart haft potatis, i den andra haft morötter, rädisor och rödlök och i den tredje rädisor, ruccoloa, dill, gräslök, mynta och machésallad. 
 
Igår hade jag och Jolie skördelördag för att fylla upp kylskåpet inför kommande vecka. Då vi inte har någon matkällare låter jag potatisen ligga i jorden så länge som möjligt så vi tog bara upp det som krävdes inför veckan. Så himla gott med egenodlad mat, smakerna kommer fram på ett helt annat vis och det känns så fräscht att äta!
 
 
Jag kan verkligen rekommendera att odla i pallkrage oavsett om en gör det på ballkong eller i trädgården. Vi har en gigantiskt stor trädgård så jag skulle egentligen ha plats för ett stort trädgårdsland om jag ville men det har jag inget intresse för så några pallkragar är helt perfekt för mig. Nästan obefintligt med ogräs kommer upp och det är så lättskött.
 
Förutom det på bilderna skördade vi även en hel del dill och mynta igår. Jag har dock redan hela frysen full så vi klarar oss till nästa sommar med råge så det har jag börjat ge bort till nära och kära. Rolig gå-bort-present med en låda hemodlat. Tips, tips!Pang På

Pang på sa det direkt och efter två dagars jobb var vardagen tillbaka som att semestern inte existerat och bara var en suddig dröm. När jag kom hem igår kväll såg jag mig runt och tyckte det var konstigt att grannarna satt och grillade som att det vore helg, typ så, haha. Att det kan gå så snabbt att ställa om från semestermood till jobbmood. Någon som känner igen sig?
 
Måndagens jag...
 
...och tisdagens jag :)
 
Jag har tagit träningspaus på lunchen både måndag och tisdag vilket varit så skönt. Kört tung styrketräning och lyft skrot och som jag saknat det! Idag har jag dock lovat mig själv att enbart köra rehab och prehab. Rehab för bäcken. Prehab för bålmuskulaturen inför utmaningen den nu står inför. 
 
Nu ska jag byta om till träningskläder, precis tryckt ett mellanmål här, och ska sedan gå ut till gymmet för att göra min träning. Efter det väntar uppstart av en PT-klient och sedan gör jag kväll. 
 
Ha en fin onsdag eftermiddag!
 Recent Days

Hej vänner!
 
För ett par veckor sedan köpte vi en liten fiskebåt att ha nere i viken ett par hundra meter från där vi bor. Väldigt enkel med elmotor och/eller åror men helt perfekt för att komma ut och mysa på havet ett par timmar. Andreas gillar att fiska så det är väl det primära syftet medan hela familjen gillar att komma ut på en liten tur för att bara vara tillsammans. Som i torsdagskväll med spegelblankt hav och värmande kvällssol. Så mysigt!
 
 
Vi har haft gäster sedan i onsdags men ska nu i eftermiddag vinka av de sista. På måndag väntar ju jobb igen och det är med blandade känslor men mest positiva sådana. Tar ju alltid ett tag att komma in i vardagen igen men jag ser verkligen framemot jobbhösten. Om kroppen håller ihop så blir det full gas fram tills årskiftet - sedan väntas ju bebis komma till oss. Vad jag längtar!
 
Har ni börjat jobba efter semestern? En dag på stranden

Hej första augusti!
 
Vi har kört en heldag på stranden och är nu hemkomna med sand mellan tårna, bakom öronen, i väskor, på kläder - ja, typ överallt som sig bör efter en dag på stranden. Himla härligt det här med hav, mindre härligt det här med sand men det hör ju å andra sidan till, så någon charm finns det kanske med det med.
 
 
Vi gick in i vecka 17 igår och jag tycker mig känna att magen nu stannat upp lite i växt. Gick så himla snabbt där ett tag att den poffade ut men nu är den i lagom mysstorlek och får gärna stanna precis som den är i några veckor. Senaste veckan har mini börjat buffa på där inne lite då och då - så himla mysigt. Ska skriva ihop ett veckoinlägg här senare i veckan tänkte jag.
 
Nu ska vi tända grillen här, sista semesterveckan levererar verkligen sommar vilket känns så tacksamt. Vi njuter och nyttjar varje minut!
 
Kram på er ♥Annonsera här »