Burj Khalifa - Tips

Hej vänner!
 
Som jag nämnt tidigare så bodde vi cirka två timmar utanför Dubai när vi var i Förenade Arabemiraten. Vi hade redan innan vi åkte hemifrån bestämt oss för att enbart åka in till själva Dubai City en dag då det helt enkelt annars skulle gå för mycket tid till enbart pendlingen. Vi förstod ju att vi inte skulle hinna se hälften av allt det vi ville se så vi bestämde oss för att satsa på Burj Khalifa och därefter se vad tiden räckte till.
 
Tack vare er, sociala medier och Google fick vi tips om att boka biljetter redan hemifrån då de biljetter som säljs för drop-in snabbt tar slut, det är svårt att få den tid en önskar vid drop-in samt att det är mycket dyrare att boka drop-in. Vi betalade nu hemifrån cirka 900 kronor för två vuxna och ett barn och på plats såldes biljtterna till drop-in för 800 kronor för EN vuxen. Vi bokade biljetterna direkt via Burj Khalifas egna hemsida. Så jag tipsar vidare om att boka hemifrån - helt klart värt det!
 
 
Vi fick även höra att om en bokade biljetter hemifrån så skulle en slippa mycket av köerna men så var det inte. Vi valde att åka upp på en icke-prime-time-tid men trots det så blev det sammanlagt cirka två timmar i kö. Det var först kö till att hämta ut biljetterna vi köpt hemifrån och den kön tog cirka 20 minuter. Därefter fick vi ställa oss i en ny kö för att komma in till säkerhetskontrollen vilket även den tog cirka 20-30 minuter. Väl inne i säkerhetskontrollen vilket är en sådan de har på flygplatser så var det en kö igen på cirka 20-30 minuter. Därefter var det en kö till hissen upp på cirka 20-30 minuter. Slutligen var det även en kö för att kunna ta hissen ned, såklart, och även den låg på cirka 20 minuter. Väldigt mycket köande blev det med andra ord, haha!
 
 
Väl uppe i Burj Khalifa, köandet till trots, var det en WOW-känsla! Trots dis så en hur långt som helst och att stå och se ned på Dubai som en liten lekstadsstad nedanför en, ja det var riktigt coolt. Trots att det var otroligt mycket folk uppe på utsiktsdäcket var det ändå inga problem att ta sig fram till fönstrena för att få den bästa utsikten. Jolie tyckte det var lika coolt som mig och Andreas och jag tror ingen av oss ledsnade eller kände att vi hade bråttom ner. Att sitta i fönstret och bara blicka ut och andas en sekund var väldigt rogivande. Jag som egentligen är superhöjdrädd hade inte alls problem med höjden, förmodligen för att det är för högt för att relatera till marken.
 
 
När vi tillslut kände oss nöjda på utsikten och Jolie hade shoppat sig ett rosa Burj Khalifa-torn till sitt rum hemma tog vi hissen ned igen, genade genom Dubai Mall och hoppade på en taxi ut till Dubai Marina och The JBR Walk. Ska berätta mer om det i ett separat inlägg men jag blev helt kär i det stället, helt fantastiskt!
 
Innan vi åkte så sa ALLA till oss att vi måste upp till Burj Khalifa. Att det är en sådan där sak en inte får missa när en är i Dubai. Dock kände vi på väg hem till hotellet igen att vi var osäkra på om det hade varit värt det. Tidsmässigt. Det var riktigt coolt men det tog otroligt lång tid och trots att Jolie sötte sig exemplariskt så är köande jobbigt med barn. Vi kände lite att om vi hade hoppat över Burj Khalifa så hade vi hunnit se mycket mer av Dubai. Nu blev det liksom tornet och marinan, och that's it. Men, vi bestämde oss snabbt för att glädjas åt dagens utflykt och i framtiden kanske boka en ny resa till Dubai där vi bor inne i själva stan. Syftet med denna resa var trots allt sol och bad. Jag som älskar att upptäcka och utforska får helt enkelt göra det mer en annan gång.
 
 
Nu när det gått nästan två veckor sedan besöket så känner jag ändå att JO, det var värt det. Trots att det tog mycket av vår tid. Jag är SÅ glad att vi åkte upp och att vi fick denna upplevelse tillsammans. Jag blir alldeles varm i hjärtat när jag kollar på bilderna och älskar att blunda och minnas tillbaka. Detta var Jolies första utlandsresa och denna dag kommer jag nog bära med mig för livet.
 
Mitt bästa tips till er som bor utanför Dubai under semestern och precis som vi har en bit att åka är nog att göra som vi gjorde. Läs på om vad ni helst vill se och uppleva, sikta in er på det och ta sedan allt utöver det som en bonus. Dubai är en stor stad och det är omöjligt att hinna med allt under en dag.
 
Har ni frågor om Burj Khalifa så svarar jag gärna i kommentarsfältet. Mer inlägg från vår semester är på gång. Just ja, jag har gjort en liten VLOGG från dagen på min YouTube-kanal för er som vill se rörligt material också.
 
Kram från mig!
 
 Kommentarer
Anonym

Vi åker snart till Dubai!! Ska bo i stan och är borta 2 veckor. Har tre barn 2,4,7 år! Velar fram och tillbaka om det är värt att åka upp i tornet, kostar ju lite för oss alla! Så mycket man vill göra!

Svar: Åh, om jag bott inne i stan i två veckor skulle jag inte tvekat. Åk upp säger jag dåd :)
Malins Blogg

Lina

Knasigt. När vi var där 2011 var det inte alls sådan kö. Vi var i Dubai i tre dagar och hann med Burj Kalifa, shopping i Dubai Mall och Mall of the emirates, sån klassisk öken kväll, åka skidor, stranden, Atlantis vattenland mm.

Svar: Härligt att ni hann med så mycket! Vi hade som sagt två timmar enkel resa in till stan så det i kombination med barn gjorde att vi inte hann med så mycket mer denna gång. Eller helt enkelt inte prioriterade fyra timmars buss jämfört med strandhäng, sol och bad. Men nästa gång är planen att hinna mer :)
Malins Blogg


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »