Hajarbergen

Hej vänner!
 
Förenade Arabemiraten består till största delen av ökenlandskap men i det emirat vi bor, Fujairah, består landskapet nästan enbart av ett stort bergsområde - Hajarbergen. Precis bakom vårt hotell sträcker sig bergskedjan jäms med havet och jag tycker den är så cool. Berget består nästan enbart av kalksten och det är kargt, öde, torrt men samtidigt så häftigt!
 
Jag har hela veckan velat utforska berget så i förmiddags tog vi oss en liten tur. Dock vågade vi oss inte på någon lång tur då det inte finns någon information alls att få tag i om vad man ska tänka på och inte ens hotellpersonalen visste vart vi kunde gå. Så vi gick lite ut i blindo kan man säga och eftersom jag själv är uppvuxen i fjällmiljö har jag lärt mig att ha respekt för okänd (och känd för den delen) natur. 
 
 
Hade vi inte haft med oss Jolie hade vi nog vågat oss på en längre tur men i varm hetta redan tidigt på förmiddagen och okänd miljö så kändes dagens lilla tur helt rätt. Jag njöt av varje sekund och som jag skrev på Instagram så gillar jag den här typen av utflykter utomlands hundra gånger mer än att ligga på stranden. Även om det sistnämnda i kombination med familj och bad såklart också är härligt.
 
Jag återvänder gärna till Hajarbergen i framtiden och hoppas vara mer påläst och kunna utforska dem mer då! Kommentarer

Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »