United Arab Emirates by Night

Hej vänner!
 
Jag har verkligen blivit förälskad i Förenade arabemiraten och känner redan nu att jag vill återvända. Längtan är störst efter att få utforska Dubai närmare men även att kanske på riktigt få uppleva Hajarbergen. Just Fujairah som vi bott i tror jag dock inte jag kommer att återvända till, åtminstone inte till denna resort, men att jag kommer besöka Dubai igen är jag helt övertygad om.
 
I torsdags hade vi vår sista kväll i Förenade arabemiraten innan planet sent på natten sedan tog oss hem mot Sverige igen. Den där sista kvällen var så mysig och jag som i vanliga fall brukar tycka att sju till åtta dagar är perfekt för en solsemester kände denna gång att tio till fjorton dagar hade varit med lämpligt. Jag tror det är en kombination av att vi först på slutet slappnade av och kom in i semesterrutiner och att jag känner att vi hade så mycket kvar att se och uppleva. Jag känner mig ändå nöjd med semestern som kanske inte givit återhämtning men däremot ett välbehövligt break mitt i vardagen när den var som stressigast.
 
Älskar dessa två mest i hela världen ♥
 
Jag har en plan om att "blogga ikapp" i helgen om vår semester. En glömmer ju så snabbt och jag vill verklign ha minnena sparade. Vill såklart även dela med mig till er om resorten, landet, vår tur till Burj Khalifa och så. Räkna med lite UAE-inlägg i helgen/veckan!
 
Kram på er!Kommentarer
Johanna

Jag skulle vilja veta hur du tänker kring att åka till Förenade arabemiraten med tanke på mänskliga rättigheter, att det är tillåtet för en man att slå sin fru och barn, att homosexualitet är olagligt och kan ge dödsstraff osv.
Hur märktes den (enligt mig) skeva människosynen? Eller har man dolt det från turisterna och ger sken av öppenhet?

Kan ju vara positivt med tursim då det kan påverka landet i sådana frågor samtidigt som turismen gynnar landet och de kan fortsätta förtrycka utsatta människor. Det är komplext...

Svar: Ja, jag har tänkt att blogga om det också då det som du säger är komplext och utan enkla svar. Turismen kan ju gynna öppenheten samtidigt som det känns fel att stödja ett land med så skev människo/kvinnorätt. Jag vet faktiskt inte själv exakt vart jag står i frågan men har funderat mycket på det. Återkommer!
Malins Blogg

Mysigt det verkar :)

Svar: Ja, supermysig!
Malins Blogg

» Mari

Fina familjen :)

Svar: Tack vännen <3
Malins Blogg


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »