Canon Eos 6D Mark II

Jag har haft en lugn förmiddag med frukost framför Nyhetsmorgon, duschat och tvättat håret, pysslat om mig själv och så. Till och med plockat ögonbrynen och det händer alldeles för sällan, haha. Nu ska jag strax åka in till "byn" för att uträtta några ärenden. Vi bor i Juniskär vilket är ett gammal liten fiskeby - här finns i princip inga samhällsfunktioner men allt vi kan önska med lugnet, miljön, människorna och naturen. Jag älskar det. Närmsta samhälle är 4 kilometer bort och där finns ICA, Apotek, Systembolag och liknande. Perfekt för vardagsärenden för att slippa åka in till stan vilket är 1,7 mil bort.
 
Dagens jag med dagens mage i vecka 16 (15+3) ♥
 
Jag är så sugen på att köpa en ny systemkamera och har länge tittat på en fullformatskamera. Jag vill ta min fotografering till nästa nivå och tänker, eller inbillar mig i alla fall, att det kommer finnas tid till att öva under vinterns föräldraledighet. Jag kommer inte vara föräldraledig så länge på heltid, men tid kommer det att finnas hoppas jag. Hur som helst - i dagarna släpptes Canon Eos 6D Mark II och den har allt jag önskar och lite till. Nackdelen är då priset på härliga 20'000 kronor, hehe. Dess föregångare Canon Eos 6D har i samband med detta droppat rejält i pris men jag vill ha och behöver den vridbara skärmen som den nya modellen kommer med. Det är ju helt klart mycket pengar för en amatörfotograf men å andra sidan kommer kameran hänga med i många år framöver och anänvas flitigt i princip dagligen. Min nuvarande kamera har hängt med i snat sju år men börjar nu har gjort sitt. Får klura vidare och se hur mycket jag kan flörta med min käre man - vi har ju en del andra stora inköp framöver med barnvagn, babyskydd och liknande.
 
Nej, nu ska jag hoppa in bilen och köra in till byn, eller samhället kanske jag ska kalla det. Önskar er en fin torsdag! Kommentarer

Jag har Canon 6D och haft den i 2,5 år nu. Det är min andra systemkamera och min tidigare, eos 500d, hade hängt med läääänge. ÄLSKAR fullformat! Så på den fronten lär du inte bli besviken :) Jag har aldrig haft vridbar skärm och därför aldrig saknat det, men om man som du är van vid det förstår jag om det är skillnad. MEN, du bör känna till att kameran/kamerorna har wi-fi och bluetooth och kommer med en väldigt bra app till telefonen. Så du kopplar snabbt och smidigt ihop kamera och telefon var du än är och har live view i mobilen. Du kan alltså stå framför kameran, hålla i mobilen och ställa dig till rätta framför kameran. Ändra ISO och slutartid och lätt ställa in fokus med bara en liten tuch på mobilen var du vill att den ska fokusera. Även välja om du vill ta en bild eller använda fjärrutlösaren tex. Skitsmidigt! :) därför känner jag att den funktionen tillför mer ön en vridbar skärm, men du har kanske andra användningsområden av den vridbara skärmen som jag inte tänker på. Men tänkte att funktionen med mobilen kan vara värt att ha i åtanke när du väljer mellan de olika kamerorna. Även om jag förstår att den nya modellen lockar, för så är det ju alltid, haha. :)

Svar: Tack för input :) Jag är bra påläst om båda kamerorna och övervägt 6D också men vridbara skärmen är viktig för mig. Vill jobba med kameran direkt och inte via telefonen :)
Malins Blogg


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »