En liten Sjökrog

Idag har vi haft riktigt ruskväder med blåst, kyla och regn om vartannat. För att inte bli sittandes hemma hela dagen bestämde vi oss för att ta en tur med bilen längs Kustleden och ställde in siktet på Sörfjärden och den nyöppnade restaurangen En liten sjökrog. Det finns en rad topprestauranger efter Kustleden och En liten sjökrog som vi besökte idag är det nyaste tillskottet. De öppnade för bara en månad sedan men har redan sådant fint rykte som jag varmt stämmer in i - superfräsch miljö, jättetrevlig och kunnig personal och mat som smälter i mun. Bara tummar upp!
 
 
Jag beställde in en Gös som var så gudomligt god och till efterrätt tog jag en smulpaj. Ångrar lite att jag inte gick för en förrätt också då menyn såg så god ut - det kanske får bli ett besök till senare i sommar, hihi! 
 
Apropå fisk så är det något jag först på senare år börjat våga beställa in på restaurang. Har som annars tyckt att man på restaurang äter en god tillagad köttbit. Men alltså fisk som är bra tillagad - WOW så gott det är. Går ju inte att jämföra med torra laxen vi brukar äta hemma, haha. Det sägs ju att fisk är så enkelt att laga men jag har då aldrig fått till det. Kanske något att börja träna på helt enkelt :)Kommentarer
Anonym

Ett tips när du lagar fisk hemma.
Om du vill ha stekt lax så stek yta och sedan in i ugnen på typ 80-100 grader. I med en termometer, när tempen är på 45 så är den perfekt.
Jag bakar den mesta fisken i ugnen idag och med termometer så blir den inte torr. Lycka till <3

Svar: Åh, ja det där med termometer vet jag ju egentligen men blir ändå aldrig av, haha :) Det i kombination med bra råvara kanske skulle vara något ;) Tack för tips!
Malins Blogg

Jag beställer heller aldrig in fisk. Jag vill liksom ha den där goda köttbiten.

Svar: Så var jag innan men nu tar jag gärna fisk 😍👌🏼
Malins Blogg

Marie

Jag äter nästan alltid fisk på restaurang för det brukar vara så himla gott!

Vi äter mycket fisk hemma också. Jag har ett tips på en god och väldigt enkel laxrätt ☺️ Ta delikatesspotatis eller färskpotatis och dela i bitar, häll över olja från soltorkade tomater, salt och peppar och ha in i ugnen. När potatisen är nästan klar, lägg på lax skuren i bitar och häll över mer olja från tomaterna samt lite pressad vitlök. När det är klart, lägg det på en bädd med babyspenat, ha på tomater, sockerärtor, soltorkade tomater och smula fetaost över. Det blir så himla gott! Vi brukar göra en kall sås med Creme fraiche och sweet chili till också.

Svar: Men gud vad gott det låter! Och enkelt, det gillar jag ☺️ Ska absolut testa, tack för tips!
Malins Blogg


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »