Gravid vecka 15

♥ Välkommen vecka 15 ♥
 
I måndags gick vi in i vecka 15 och lilla pyret i magen är nu hela 8 centimeter lång från huvud till rumpan. Jag har anat ett litet litet fladder där inne men är osäker på om det verkligen var rörelser jag kände eller om det var inbillning. Längtar så tills jag kan känna med säkerhet. 
 
Jag fortsätter att må bättre och även om illamåendet hänger kvar så har det blivit bättre sedan förra veckan. Jag behöver inte ta maxdos av illamåendetabletterna längre och börjar kunna äta ganska normalt vilket är superskönt. Igår drack jag till och med min första kopp kaffe på nio veckor. Tänk vad kroppen för med en ändå - från att hinka tio koppar kaffe per dag till att bli illamående av bara tanken på kaffe. Men igår var det tre ljuvliga klunkar jag tog. Smaken var precis som den skulle men halsbrännan sätter stopp för mer än ett par klunkar. Jag har konstant halsbränna från de intensiva "kräkningsveckorna" och även om jag inte längre kräks så sitter halsbrännan i. Är lite inställd på att det nog kommer vara så resten av graviditeten.
 
 
En annan skillnad från förra veckan är tröttheten - jag är så mycket piggare denna vecka! Orkar lite mer för varje dag och somnar inte stup i kvarten längre. Har börjat längta så efter träning igen och tänker att om utvecklingen fortsätter som nu så bör det kanske finnas energi till det nästa vecka. Hoppas!Kommentarer
Anonym

Min första graviditet hade jag halsbränna från v 27-28 nånting och knaprade Novalucol som en galning. Under andra graviditeten kom halsbrännan redan i vecka 18. Men då upptäckte jag Omeprazol. 1 kapsel 20 mg varje morgon och ingen halsbränna alls. Faaaaantaaaastiskt. Finns receptfritt. Kollade med min barnmorska och det var helt okej att ta. Jag försökte sluta två gånger men halsbrännan kom tillbaka direkt och sedan provade jag inte mer. Tips tips.
-Jenny-

Svar: Fått utskrivet redan eftersom halsbrännan blir så extrem med konstanta kräkningar. Men tack ändå för tipset 🙏🏼
Malins Blogg

Anonym

Ska ni göra kub test?

Svar: Nej, vi tackade nej till det
Malins Blogg


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »