Illamåendet

Hej vänner!
 
Tack för alla fina hälsningar och grattisönskningar. Som jag skrev på Instagram igår så är jag överväldigad och delad glädje är verkligen dubbel glädje. Tack, tack, tack ♥
 
Tanken var att uppdatera er här på bloggen redan igår men efter några dagar där illamåendet varit lite bättre så tog det igår över helt igen och jag var så dålig. Jag har så mycket som jag vill skriva om och vet inte riktigt vart jag ska börja men då illamåendet är det som präglat graviditeten mest så här långt så kan vi ju börja där. 
 
Precis som med Jolie så började illamåendet smyga sig på väldigt tidigt, redan när jag cyklade Lidingöloppet den 6 maj hade jag börjat må illa och det var bara ett par dagar efter vi hade plussat. Jag fick inskrivning tidigt på MVC, dels på grund av mitt illamående, men även då min graviditet klassas som en graviditet med något förhöjd risk av olika orsaker, bland annat min epilepsi. Trots att det är sju år sedan jag gjorde denna resa sist, och att jag under den tiden hunnit byta vårdcentral två gånger, så hade jag turen att få samma barnmorska som jag hade med Jolie vilket känns helt fantastiskt tryggt och tacksamt då det är en av de mest förtroendeingivande människor jag någonsin träffat inom vården. Min barnmorska gav mig de klassiska råden angående illamående - ni vet att äta ofta och lite, gnugga punkten på handleden, testa åksjuketabletter etc och informerade även om att det inte behöver bli lika illa som det var med Jolie då jag mådde helt fruktansvärt fram till vecka 20. 
 
Redo för start på Lidingö MTB. Svagt illamående men mest lycklig över vetskapen att vi var två på cykeln, hihi ♥
 
Ett par veckor gick då illamåendet var där dygnet runt men det blev inte så mycket värre och jag tänkte att det här ska jag klara. Men så veckan innan vi åkte till Mallorca slog det till ordentligt och jag började kräkas dygnet runt. Med dygnet runt så menar jag dygnet runt. Jag vaknade två till tre gånger per natt på grund av illamående och kräkningar och på dagarna var det ännu värre. Jag började få sådan ångest huruvida jag skulle åka på resan eller om jag skulle be om ett sjukintyg och stanna hemma. Efter läkarkontakt och att jag fått starkare illamåendetabletter utskrivna så bestämde jag mig till sist för att åka. Jag kan inte säga att jag ångrar att jag åkte då mitt jobb och framförallt mina kollegor är helt fantastiska men jag kan heller inte säga att jag njöt av resan. I ärlighetens namn så är det nog en resa jag helst vill glömma och dra ett streck över. Det ironiska i det hela är att jag var i Spanien när jag plussade med Jolie för sju år sedan, jag mådde då SÅ dåligt och i värmen så svor jag över att aldrig någonsin vara utomlands gravid med illamående igen. Haha, tji fick jag...
 
Väl hemma från resan, den 29 maj, blev jag inskriven på Specialistmödravården och därefter också sjukskriven. De kokade ihop ännu starkare tabletter till mig som faktiskt i kombination med de första tabletterna började hjälpa något. Dock har de trötthet som biverkning och jag började i samband med dem sova 14-16 timmar per dygn. Minst. En annan grej som även den hjälpt mig att ta udden av illamåendet när det varit som allra jävligast är en tensapparat. Min fysio Thomas hjälpte mig med den och den har gjort att jag kan somna ifrån illamåendet.
 
På Mallis, så glad över att ha klarat en klätting utan att kräkas, haha. Väldigt illamående men fortfarande inte eskalerat helt här. Saknar som tusan att cykla och röra mig och LÄNGTAR så efter det!
 
Torsdagen innan midsommar, alltså för en vecka sedan, vaknade jag upp och illamåendet var för första gången på länge hanterbart. Fortfarande extremt, fortfarande med kräkningar men ändå miladre än tidigare. Efter det så blev det lite bättre för varje dag och jag började få upp hoppet om att det faktiskt vänt. Fram tills igår då jag tog tre steg tillbaka och var så dålig igen. Jag hoppas dock att gårdagen var ett undantag och att det nu har börjat vända. Att jag inte kommer må dåligt fram tills vecka 20 som det var med Jolie. Jag hoppas, hoppas, hoppas så himla mycket. På måndag går jag på semester och jag håller tummarna att det får vara just semester och inte en förlängning på sjukskrivningen. Håll gärna en tumme med mig!
 
Pjuh..ja, det var illamåendet från plus fram tills idag. Mer uppdateringar kommer. KRAM på er så länge!
 Kommentarer
Lena

Men fy så hemskt. Jag har ju inte mått illa en sekund under mina två så det känns som att jag varit lyckligt lottad ;) Hoppas att det ger sig och att du får njuta av lite semester också och får lite orka att hitta på något kul. Kramisar Lena

Svar: Ja, fy önskar ingen detta illamående men hoppas det släpper snart. Hoppas vi får tillfälle att ses i sommar ❤ Kram!
Malins Blogg

Anna L

Detta vider till illamående, vet precis hur det är och ändå så har jag genomlidit det tre gånger😂😂😂😂. En glömmer Som tur är mellan gångerna. Vad får du för nått? Jag gick på en kombo av lergigan comp och zofran/ondansetron. Funkade ok, kräktes iaf inte mer än ett par ggr/dygn men konstant im fram till v 25 innan det lättade.

Svar: Lergigan här med i kombination med Primperan. Dämpar det värsta och minskar kräkningarna 🙏🏼 Ja, tack och lov att minnet glömmer för jag hade verkligen glömt hur jobbigt det är 😷🙈
Malins Blogg

Anna-mamma till Vincent och Alex

Det låter så himla tufft att gå igenom. Jag håller verkligen tummarna att du får njuta av semester och må bättre.Kram

Svar: Tack Anna! Kram!
Malins Blogg

Jätte-jätte-jättestort grattis! Guuud vad kul!! :)

Svar: Tack :)
Malins Blogg

Åh vad jobbigt med sånt illamående, jag hoppas du ska slippa att åka in o få dropp och att det ger sig relativt snart. Är så himla glad för din skull , tänk en liten lillebror eller lillasyster =)

Svar: Tack Emmelie! Tror jag ska klara mig undan det denna gång. Kräks väldigt mycket men får även i mig en hel del där emellan tack och lov. Ja, det blir spännande att se vem som kommer :)
Malins Blogg

AnsoAnna

Fy sjutton att du mår så illa!
Håller tummarna för att det vänder snart!
Stor kram o Grattis igen ❤

Svar: Tack vännen <3
Malins Blogg


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »