Det fina med oss...

...är att du kan komma precis som du är!
 
Du kan ha tränat hela livet. Du kan ha satt din första fot i gymmets värld för fem minuter sedan. Du kan vara elitatlet och heta Kalla i efternamn, ja hon är faktiskt medlem hos oss, och du kan heta Svensson och vara precis hur anonym du vill. Du kan vara introvert och du kan vara extrovert. Det fina är att alla är precis lika välkomna och att alla kommer kunna få ut max av sin träning efter sina egna förutsättningar!
 
 
Vi har valt att på Sportsgym i Sundsvall enbart jobba med konceptet Small Group på vår gruppträning. Det pass som tar flest deltagare har fjorton platser, det pass som tar minst deltagare har tio platser. På detta vis blir alla deltagare välkomnade, sedda och coachade på ett personligt sätt. Som instruktör ser en vem som kan lasta på mer vikter, vem som kan öka tempot, vem som behöver bromsas och vem som behöver ett glatt hejarop för att orka sista biten. Resultatet av detta blir att deltagarna på passet får resultat. För hur kul träningen än är så tror jag de allra flesta kommer till träningen för att få resultat i någon form? 
 
Bilden ovan är från mitt cykelpass nu ikväll. Ett pass som erbjuder tolv platser vilket i mina ögon är helt perfekt. En bonus med träning i smågruppsformat är gemenskapen. Alla hejar på alla, alla tar i tillsammans när det blir jobbigt, alla ger varann en klapp på axeln när passet är slut. Och alla sträcker snällt händerna i luften när instruktören ber om det innan passet ;) 
 
Skål efter kvällens pass!
 
Bor du i Sundsvall så hojta till och kom och testa ett pass med mig. Jag kan garantera att det kommer bli jobbigt, tufft och alldeles underbart!Pannkakstisdag!

Hej vänner!

Idag bjöd Jolie in granntjejen till middag och vi körde på pannkakstisdag all-in. Vi äter det väldigt sällan men Jolie älskar det så det är ett lätt sätt att då och plocka lite extra mammapoäng, haha :)
 
 
Dagarna rullar på så galet snabbt nu och jag hinner inte riktigt med mig. April på lördag, påsk om två veckor, Stockholm med jobbet veckan därpå, Lidingö MTB första helgen i maj, Mallorca med jobbet senare i maj och ja, sedan är ju juni här. Så himla härligt och jag njuter verkligen den här tiden på året! 
 
Kram kram!Lidingöloppet MTB

Hej vänner! 
 
För ett par veckor sedan anmälde jag mig till sommarens första mountainbiketävling och valet föll på Lidingöloppet MTB. Jag har kikat på det loppet förut och hört att det ska vara en rolig och kuperad bana. Det finns två distanser och jag har valt att cykla den kortare på 23 kilometer. Förra sommaren vågade jag inte cykla på eller satsa på någon tid men i år ska jag göra det. Alltid svårt när det är en ny bana men jag ska skissa på det och sätta upp vad jag tror är en realistisk utmaning. Loppet går av stapeln den 6 maj och jag ser så mycket framemot det!
 
 
Känslan på nedersta bilden är så härlig. Svårslagen! Bilderna är från Lidingöloppet MTB 2016 och fotograf är Peter Holgersson AB.
 
Ska någon av er som läser cykla något lopp i sommar? Dela gärna med er, kul att peppa varandra i så fall!Att längta hem

Hej från Åre!
 
Efter att ha flexat ut tidigt brummade jag, Jolie och Andreas upp till Åre i fredags. Vi har inte tagit oss upp tidigare under säsongen så när jag för en månad sedan blev inbjuden till konferens här 20-21 mars bestämde vi oss för att passa på och skarvade ihop en familjehelg med konferensdagarna. 
 
Igår gjorde vi en heldag i backen och herregud vad jag saknar denna by och vad jag saknar skidåkningen. Jag får alltid samma känsla varje gång jag kommer hit och den växer sig starkare för var gång. Saknaden och längtan tillbaka. Längtan hem. Samtidigt som jag vet att livet i Åre nu mest sannolikt inte skulle se ut på samma sätt som livet i Åre då. Det är nu 6,5 år sedan jag lämnade byn för Sundsvall och det har ju hänt mycket sedan dess där det största av allt är Jolie. Men saknaden och längtan finns där ändå. Drömmen är att en dag ha en stuga eller lägenhet i Åre men det är inte riktigt realistiskt idag och jag tror det gör saknaden större. Den dagen drömmen är realistisk och genomförbar inom överskådlig tid så tror jag att det kommer kännas lättare. 
 
Hur känner ni andra som flyttat från er hemby? Längtar ni hem? Jag tror man kan längta och sakna utan att egentligen vilja tillbaka. Så är det för mig, ett fritidshus i Åre är drömmen, men att bo här på heltid igen är inget jag vill. Åtminstone inte där jag är nu i livet.
 
 
Förutom att längta och sakna så NJUTER jag förstås när vi är här. Igår fick vi verkligen en magisk dag tillsammans på Åreskutan. Nedanför kalfjället, på lågzon, värmde solen helt fantastiskt och det var vindstilla. Uppe på högzon däremot, där bilderna är fotade, var vädret så häftigt. Det var strålande solsken men det blåste hårt och i vindarna kom det snöbyar så en knappt såg något. Kyleffekten låg på runt minus tjugo vilket ändå är varmt för att vara där uppe. Det kan låta konstigt men jag älskar när vädret är så. Känner mig så full av liv! Strax efter att vi åkt upp stängde de liftarna upp till toppen på grund av den hårda vinden så jag är tacksam in i själen att vi hann med en tur upp. Jolie gjorde sin premiärtur till toppen och med handen på hjärtat och facit i hand blev åkningen lite för avancerad för henne men jag är superstolt över att hon klarade åkningen ner och det med bravur.
 
Nu sitter jag på hotellrummet och bloggar efter dagens konferens. Andreas åkte med tåget hem till Sundsvall igår och Jolie är hos mina föräldrar så plockar jag upp henne på vägen hem imorgon. Ska strax kila ner till restaurangen för en middag med mina kollegor och sen satsar jag på en morgonprommis imorgon bitti. Maxa allt av Åre är planen!String Look Alike BILLIGT

Hej vänner! 
 
Nu var det länge sedan jag tipsade om något från Campadre men dessa hyllor får ni bara inte missa. Supersnygga hyllor som är väldigt lika den klassiska String-hyllan. Ordinarie pris på dessa från Decormet ligger på 999kr - 1249 kr och de säljs just nu för 269kr - 329kr. 
 
Jag har beställt två stycken helvita med tre hyllor men är faktiskt sugen på en svart/vit också. Dock osäker på om den har någon bra plats så nöjde mig med två stycken. 
 
Tips tips!
 
HÄR hittar ni hyllan!
 Slaskig MTB-tur

Hej vänner!
 
Har ni haft en fin helg? Vi har haft en sådan där helg där det känts som vi inte har gjort någonting men ändå hunnit med massa. En riktig återhämtningshelg vilket jag tror vi behövde. Nästa helg ska vi till Åre och sedan rullar helgerna på i rasande tempo framöver vårkanten här. 
 
Idag har vi varit ut på en slaskig MTB-tur. Tanken var en längre tur på upp mot 50km men vi landade på 32km vilket räckte alldeles utmärkt. Att cykla i slasksnö är väldigt roligt, väldigt blött och väldigt jobbigt. Jag tror inte vi fick en meter gratis idag och jag är imponerad av att ingen vurpa skedde. Turen boostade mitt cykelsjälvförtroende då jag var nära att cykla omkull ett par gånger men redde ut det varje gång. Även om jag fortfarande är nybörjare i MTB-sammanhang så går det framåt. Tror inte jag varken kunnat eller orkat cykla med dagens förutsättningar för ett år sedan. Jag har sagt det förr men ibland är det verkligen bra att kika i backspegeln för att se hur långt en kommit.
 
 
Ser ni att jag har ny cykelhjälm? ÄNTLIGEN! Jag fick en av Andreas i födelsedagspresent, precis den jag bloggat om, men den passade såklart inte. Så igår köpte vi en annan på XXL Sport och efter åtta månaders jakt är jag äntligen i mål. Så skönt och väldigt välbehövligt. Nya cykelglasögon har jag också :)
 
Nu ska jag anmäla mig till sommarens första MTB-tävling, jag kände mig stark under dagens tur så det är lika bra att passa på när psyket är med mig, haha :) Återkommer om vilken tävling det blir!
 
Kram på er!Torsdag 8:e Mars

God morgon torsdag!
 
Kan ni tänka er att vi om två månader är en vecka in i maj och att det då är fullt möjligt med försommarvärme? Jag gillar vintern och de decimeter snö som fallit senaste dagarna men jag ÄLSKAR sommaren så allting känns genast mycket lättare när vi har den i sikte. Gissar att ni är många som är eniga med mig?
 
Idag ska jag till ortopeden. Jag ska få svar på MR och få min dom om handen. Ledband eller båtben. Stor skillnad i de två så jag hoppas på det första alternativet. Rent praktiskt är skillnaden att jag i bästa fall blir av med i gipset idag efter fem veckor, i värsta fall kan jag behöva ha det i fem månader (!) till. Så ja, vi hoppas på det bästa, haha :)
 
Hoppas ni får en fin torsdag!
 Utflyktsmål utanför dörren

Hej vänner!
 
Visst är det fantastiskt härligt att det numer är ljust länge om eftermiddagarna? Jag slutar oftast jobba runt 17:00 och jag blir underbart glad varje gång jag kommer ut och upptäcker att det fortfarande är ljust. Älskar det!
 
Vi har haft en lugn hemmamyshelg med en sparktur och pulkaåkning i lördags och utomhuslek hemma på gården med vänner igår. Egentligen hade vi planerat skidåkning men dels sa mina höfter/ljumskar nej och dels kände vi alla tre för att ta det lugnt på hemmaplan. Det är verkligen en fördel med att ha hus, att en utflykt kan finnas direkt utanför dörren. Nu firar vi snart ett år i huset och jag har älskat varje sekund. Gräsklippning, snöskottning och andra måsten till trots - huslivet är verkligen min grej!
 Nikon Coolpix W100

Hej vänner!
 
Jag har ju tidigare nämnt Jolies fotointresse så när hon fyllde sex år nu i januari kändes en kamera som helt rätt present. Sin första egna kamera. Efter att googlat runt och stått i valet och kvalet mellan ett par olika kameror bestämde vi oss för en Nikon Coolpix W100. Jag är ju egentligen Canon-frälst men denna Nikon är verkligen den perfekta första kameran. Vattentät, stöttålig, roliga filter och pedagogisk att använda. 
 
Efter att ha använt kameran två månader ger vi den alla gånger ett godkänt betyg. Kvalitén på bilderna är det man kan förvänta sig enligt specifikationerna och Jolie fotar järnet med den. Nedan följer ett par bilder från Dubai som är fotade med hennes kamera, de hon har fotat själv behåller vi dock för oss själva, hon ska få göra en egen fotobok av dem är planen :)
 
 
Älskar att hon tog den obligatoriska benbilden, haha! Jag tänker att det finns kameror med bättre prestanda, som tar bilder med högre upplösning etc men fördelarna med att denna är stöt- och vattentålig vinner alla gånger. Extra plus för filter och andra roliga funktioner.
 
Ett litet torsdagstips från mig!Annonsera här »