Att längta hem

Hej från Åre!
 
Efter att ha flexat ut tidigt brummade jag, Jolie och Andreas upp till Åre i fredags. Vi har inte tagit oss upp tidigare under säsongen så när jag för en månad sedan blev inbjuden till konferens här 20-21 mars bestämde vi oss för att passa på och skarvade ihop en familjehelg med konferensdagarna. 
 
Igår gjorde vi en heldag i backen och herregud vad jag saknar denna by och vad jag saknar skidåkningen. Jag får alltid samma känsla varje gång jag kommer hit och den växer sig starkare för var gång. Saknaden och längtan tillbaka. Längtan hem. Samtidigt som jag vet att livet i Åre nu mest sannolikt inte skulle se ut på samma sätt som livet i Åre då. Det är nu 6,5 år sedan jag lämnade byn för Sundsvall och det har ju hänt mycket sedan dess där det största av allt är Jolie. Men saknaden och längtan finns där ändå. Drömmen är att en dag ha en stuga eller lägenhet i Åre men det är inte riktigt realistiskt idag och jag tror det gör saknaden större. Den dagen drömmen är realistisk och genomförbar inom överskådlig tid så tror jag att det kommer kännas lättare. 
 
Hur känner ni andra som flyttat från er hemby? Längtar ni hem? Jag tror man kan längta och sakna utan att egentligen vilja tillbaka. Så är det för mig, ett fritidshus i Åre är drömmen, men att bo här på heltid igen är inget jag vill. Åtminstone inte där jag är nu i livet.
 
 
Förutom att längta och sakna så NJUTER jag förstås när vi är här. Igår fick vi verkligen en magisk dag tillsammans på Åreskutan. Nedanför kalfjället, på lågzon, värmde solen helt fantastiskt och det var vindstilla. Uppe på högzon däremot, där bilderna är fotade, var vädret så häftigt. Det var strålande solsken men det blåste hårt och i vindarna kom det snöbyar så en knappt såg något. Kyleffekten låg på runt minus tjugo vilket ändå är varmt för att vara där uppe. Det kan låta konstigt men jag älskar när vädret är så. Känner mig så full av liv! Strax efter att vi åkt upp stängde de liftarna upp till toppen på grund av den hårda vinden så jag är tacksam in i själen att vi hann med en tur upp. Jolie gjorde sin premiärtur till toppen och med handen på hjärtat och facit i hand blev åkningen lite för avancerad för henne men jag är superstolt över att hon klarade åkningen ner och det med bravur.
 
Nu sitter jag på hotellrummet och bloggar efter dagens konferens. Andreas åkte med tåget hem till Sundsvall igår och Jolie är hos mina föräldrar så plockar jag upp henne på vägen hem imorgon. Ska strax kila ner till restaurangen för en middag med mina kollegor och sen satsar jag på en morgonprommis imorgon bitti. Maxa allt av Åre är planen!Kommentarer

Vad härligt det ser ut!

Svar: Ja, jättehärligt :)
Malins Blogg

» Mari

Ja - älskade Åre <3

Svar: Jaaa <3
Malins Blogg


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »