Hej Mallorca

Hej vänner!
 
Dags att bryta två veckors bloggtystnad med ett hej från Mallorca. Jag vet inte om jag har haft ett sådant långt blogguppehåll någon gång tidigare men livet kom emellan och det var ganska skönt att gå under jord från både blogg och Instagram ett tag. 
 
Nu är jag i alla fall tillbaka i de sociala mediernas underbara värld och det känns jättebra. Vi flög ner hit till Mallis sent igår kväll från Östersund, och efter förseningar landade vi i sängen på hotellet först klockan sju i morse. Gäsp, gäsp. Jag är här med jobbet och sju dagar av konferens, träning och umgänge står på schemat.
 
Hej bakom kameran!
 
Vi bor på Sunwing Cala Bona Beach och hittills får resorten många tummar upp. Jag har aldrig varit på Mallorca tidigare men ön har verkligen välkomnat med perfekt väder. Klarblå himmel, tjugo grader i skuggan och desto varmare i solen. Små fläktar då och då. Precis sådant väder som jag älskar. Ser framemot veckan och särskilt onsdag då långtur på cykel väntar!
 
Hoppas ni har en fin helg där hemma!Lidingöloppet MTB 2017

Hej alla!
 
Ja, igår gick Lidingöloppet MTB av stapeln och fy tusan vad kul det var! Loppet och banan passade mig perfekt och jag hade så roligt hela vägen, förutom en stund där runt 7km när jag höll på att gå in i väggen totalt. Vädret var helt perfekt, runt 15 grader, sol och lätta moln. Här kommer en liten racerapport från loppet.
 
20 minuter innan start...
 
 ...och där är jag iväg! 
 
Från att ha varit noll nervös blev jag tio minuter innan start jättenervös. Inte så mycket för själva loppet men för starten i sig. Trångt och alla är ivriga i väg men jag tog position relativt långt bak så det gick ju alldeles galant!
 
Första bakslaget kom dock redan vid 1,5-2 kilometer någonstans då en funktionär gjorde en riktig miss och skickade oss åt fel håll. Vi cyklade först enligt skylten men då skrek han efter oss att vända då skylten enligt honom visade fel. Vi stack iväg åt det håll funktionären visade men ett par hundra meter upp skrek en annan funktionär att skylten visst visade rätt. Fram och tillbaka flera gånger innan vi, alltså klungan jag låg med då, betämde oss för att cykla dit skyltarna visade då ingen av funktionärerna visste säkert vart vi skulle. Riktigt tråkig start och jag tappade runt 3-4 minuter på detta, det tog några kilometer innan peppen och taggningen kom tillbaka. En mänsklig miss förstår jag så här i efterhand men såklart surt där och då! 
 
Efter ytterligare ett par kilometer bestämde jag mig för att trampa på ordentligt för att försöka jobba ikapp de förlorade minuterna. Kanske inte världens bästa idé då jag höll på gå in i väggen helt redan vid 7-8 kilometer. Jag fick sänka tempot rejält och Andreas som följde mig via en app sa efteråt att han funderat på om något hänt, så sakta gick det alltså. 
 
Först runt 14 kilometer hade jag återhämtat mig så pass så att kroppen svarade och jag kunde börja öka på tempot igen. Efter en vätskepåfyllning med energidryck vid 18 kilometer var jag riktigt pigg igen och de sista fem kilometerna till mål blev helt klart de bästa. När jag hade 3 kilometer kvar ropade en funktionär återstående sträcka och då öste jag på med det sista jag hade. Stigen var så fin och härlig de sista kilometerna och kroppen kändes fräsch så det var nästan med rysningar i kroppen jag öste på med full fart enda fram till mållinjen!
 
Korsar mållinjen :)
 
I MÅL och SÅ GLAD!!!!!! 
 
Jag har ju tidigare skrivit om svårigheterna att uppskatta vilken tid jag skulle cykla på. Många har sagt att loppet är tufft och kuperat så jag hade satt en måltid på två timmar för mig själv. Jag insåg dock efter halva loppet att jag missuppskattat grovt och med 20 minuter kvar till 1:30 minuter in till mål bestämde jag mig för att köra på att vara i mål på 1:30. Vilken min tid blev? 1 timme och 29 minuter! 
 
Det absolut bästa med hela loppet var att känna min kropp arbeta. Att känna att när jag gick in i väggen där runt 7 kilometer så var det för att jag pressade på för hårt och min oerfarenhet - inte för att min kropp är sjuk. Stor skillnad mot Fjällturen ifjol med andra ord då jag var nära att få ett epilepsianfall. När jag passerat 19-20 kilometer där någonstans så spred sig ett leende längs mina läppar då jag insåg att jag klarat det. Inte loppet i sig men att jag klarat mig igenom mina sjukdomar. Så himla underbar känsla!
 
Segertecken i mål :) 
 
Dagens miss var att jag missat att ta med fästet till min cykeldator så jag fick ha den i en ficka på ryggen. Jag använder den mycket när jag cyklar för att hålla koll på puls och sträcka och den gör att jag vågar lita mer på mig själv. Nu fick jag köra på känsla hela vägen vilket är en erfarenhet rikare. Ser redan framemot Lidingöloppet MTB 2018 då jag satt min måltid till 1 timme och 15 minuter. Det är ju det som är fördelen med att cykla samma lopp fler gånger, att en vet vad som väntar och kan lägga upp det på ett annat sätt.
 
Min gamla Årepolare Matte var på plats för att cykla 63 kilometer. Sjukt stark och han fick en supertid i mål!
 
Nu är ju min erfarenhet av att cykla MTB-lopp inte jättestora, jag har ju än så länge totalt bara cyklat två lopp. Men ska jag jämföra Lidingö MTB och Fjällturen så vinner faktiskt Lidingö. Loppet igår passade helt enkelt mig mycket bättre och stigarna, kuperade terrängen, de korta tekniska bitarna - ja, allt var så himla bra.
 
Avslutningsvis vill jag ge stort cred till arrangörerna. Riktigt fina banor och arrangemang, duktiga ungdomar till funktionärer som var tydliga med instruktioner och generös med peppande ord längs banan. Två tummar upp!
 
Fin medalj som Jolie ska få :) 
 
Rundar av med ett par ord till Andreas - TACK älskling för att du stöttar mig med min cykling. Följer med på turer, är med Jolie så jag kan sticka ut själv, skjustar mig och hjälper mig på tävlingar som igår. Älskar dig ♥ Lidingöloppet imorgon

Hej vänner!
 
Ja, imorgon är det dags för Lidingöloppet MTB för min del och jag kan villigt erkänna att dagen kom väldigt snabbt inpå och att jag inte alls fått till så mycket mängdträning som jag önskat. Men, jag tycker ändå det ska bli så kul och ser verkligen framemot loppet!
 
 
Packningen är redo och så snart Andreas slutat jobbet för dagen brummar vi ner mot Lidingö. Vädret ser ut att bli helt okej imorgon, halvklart och runt 15 grader vilket känns som perfekt cykelväder. Idag har vi hela 19 grader i Sundsvall och det får verkligen en försmak av sommaren. Har jag någon läsare som ska cykla imorgon? Kom ut och hejja på mig om ni är i närheten, jag behöver all pepp jag kan få, haha!
 
Kram på er!Att renovera ett barnrum

Nu är vi i princip klara med Jolies rum och WOW vilket rum det blev. Rummet är nu mycket ljusare, det är mer levande och det upplevs som dubbelt så stort jämfört med innan. Vi har fortfarande en del småfix kvar men i natt ska Jolie få göra sovpremiär på sitt rum efter att ha sovit på kontoret ett par veckor. Det vi gjort är att:
 
- Satt in ett till fönster så det nu är två fönster istället för ett
- Lagt nytt golv
- Målat och tapetserat om väggarna
- Platsbyggt en säng 
 
Vi och vi har väl kanske egentligen inte gjort det, Andreas och hans pappa är mer korrekt beskrivet, haha. Men jag har gjort hjärngympan ;) Jag har tagit foton längs processen med som jag tänkte visa er i ett inlägg framöver men nu - före och efter!
 
 
En matta saknas, gömma några sladdar och lite annat småpyssel men jag älskar det redan nu. Och desto viktigare - Jolie älskar också sitt nya rum. Bästa renoveringen i huset hittills, helt klart!
 
Gillar ni? Tryck på hjärtat ♥Annonsera här »